• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
Umut Der Kur`an öğrencileriyle şenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Tatvan`da okulların tatile girmesiyle birlikte öğrenciler, yüce kitabımız Kuranı Kerimi öğrenmek için camilere akın ediyor.

Tatvan`da faaliyet gösteren Umut Der Tatvan Şubesi bir yandan muhtaç aileleri tespit ederek yardımlarını yaparken diğer yandan da dernek binasında öğrenciler için Kur`an dersleri tertipliyor.

Umut Der Tatvan Şubesi Başkanı Fesih Ulugöl "Derneğimize bağlı iki yerde komisyon evleri açtık. Bu komisyon evlerini her mahallede açmayı düşünüyoruz. Açtığımız komisyon evlerinin amacı, o mahalledeki yardıma muhtaç aileleri yerinde tespit etmek, öğrencilere tecvit, siyer, dersleri vermektir`` dedi. İki yüze yakın öğrencilerinin olduğunu belirten Ulugöl "Bu öğrencilere Siyer, Esmaül Hüsna ve Tecvit dersleri verilmektedir. Ders saatlerimiz 10.00`da başlayıp saat 14.00`te bitmektedir`` ifadelerini kullandı.

Ulugöl "Koşarak gelen öğrenciler neşeyle derneğimizde durmakta ve istemeye ve istemeye gitmektedirler. Bu gençlerin böyle durması hizmet edenlere hizmetçi olmak hizmetçi olanlara hizmet etmektir.`` şeklinde konuştu.

Sadece yaz aylarında Kur`anı Kerim derslerinin veriliyor olmasının yetersiz olduğunu dile getiren Ulugöl, Kur`anı Kerim derslerinin yıl boyunca verilmesi gerektiğini ifade etti.  (Menderes Beysülen-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir