• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
Diyarbakırlı oto galericiler yeni başkanını seçtiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Merkezi Diyarbakır'da bulunan Oto Center Galereciler seçime gitti. 10 yıldan bu yana oto galericilik yapan Mehmet Dönmez seçimi farkla kazandı. 105 üyesinin bulunduğu Oto Center Galereciler Sitesi'nin seçime giden 94 üyesinin 66'sının oyunu alarak başkanlığa seçilen Mehmet Dönmez amaçlarının Diyarbakır'a hizmet etmek olduğunu belirtti.

 

Elazığ, Ergani yolu üzerinde bulunan Oto Center'de yapılan iki listeli seçimde oyların büyük çoğunluğunu alan Başkan Mehmet Dönmez, "Demokratik ortamda yapılan seçimde üyelerin desteğiyle başkanlığa seçildim. Eski başkanımız değerli dostum, arkadaşım Nezir Eke kendi isteği ile görevi bıraktığını bildirdi. Bizlerde üyelerimiz ile görüşüp konuyu tartışıp seçime gitmeye karar verdim. Gayet demokratik bir ortamda yapılan seçimde başkanlığa layık görüldüm" diye konuştu.

 

Amaçlarının Diyarbakır'a en iyi hizmeti vermek olduklarını da belirten Başkan Dönmez, "Amacımızın Diyarbakırımıza güzel bir hizmet etmek. Diyarbakır'ımızın refah ortamı içinde Diyarbakır'a yakışır bir oto alım satım sitesini kazandırmaktır. Bizler hizmet için varız, üyelerimiz bizlere destek vermektedirler sorunlarımız çok amacımız varolan bu sorunlarımızı asgariye indirmek" dedi.

 

'Büyükşehir Belediyesi çifte standart uyguluyor'
Büyükşehir Belediyesinin çifte standart uyguladığını sözlerine ekleyen ve sitemde bulunan Başkan Dönmez, "Büyükşehir Belediyesi çifte standart uygulamaktadır. Defalarca görüşmemize rağmen Büyükşehir Belediye başkanlığında yetkililer bizleri ciddiye almadılar geçen ayın 25'inde bir başvurumuz oldu Büyükşehir Belediyesine. Ayın 1 ve 5 ine kadar şehir merkezinde bir oto galerici kalmayacak dediler ama maalesef verdikleri sözlerinde durmadılar" ifadelerine yer verdi.

 

Büyük Şehir Belediyesi bizleri dikkate almıyor
Geçen yıl 20'ye yakın esnafın işyerlerinin belediye tarafından mühürlendiğini belirten Başkan Dönmez, Ancak bazı oto galericilerin halen şehir merkezinde faaliyet gösterdiklerini bildiklerini sözlerine ekleyerek, " Belediyenin hizmet anlayışı bumudur. Ya bütün oto galerecilere şehir içerisinde faaliyet gösterme izni versinler ya da herkesi site içerisinde toplasınlar. Şehir içerisindeki oto galerici esnaf yüzünden buradaki esnaf arkadaşlarımız iflasın eşiğine geldi. 105 işyerimizin bulunduğu sitede 45 işyerimiz halen boş.150 metre kare olan işyerlerimizin, Kiraları 500 TL'ye indirmemize rağmen kimse gelmiyor. Biz adaletli bir sistemin çalışmasını istiyoruz. Madem öyleyse neden 20 arkadaşımızın işyeri mühürlendi. Siteye taşınan diğer arkadaşlarımızda iflasın eşiğinde ne hakları var bizleri sıkıntıya sokuyorlar. Seçimden seçime halka değer veriliyor bu nasıl anlayıştır. Bu sesimize kulak verecek kimse yok mu? Belediyeyi duyarlılığa davet ediyoruz. Bir an önce bu sorun çözülmelidir. Çözülmediği taktirde ileri süreçte çok büyük sıkıntılar olacaktır. Bizler bu haksızlığı kabullenmiyoruz" ifadelerini kaydetti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir