DEAH'de Fizyoterapist birimi açıldı
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında 8 fizyoterapistin hizmet ettiği birim oluşturuldu. Hastane bünyesinde eswt cihazı ile topuk dikeni (epin calcanei) tenisçi dirseği (lateral epikondilik) taban ağrısı (plantar fasitis) gibi hastalıkların tedavisi yapılmaya başlandı.
DİYARBAKIR-Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında 8 fizyoterapistin hizmet ettiği birim oluşturuldu. Hastane bünyesinde eswt cihazı ile topuk dikeni (epin calcanei) tenisçi dirseği (lateral epikondilik) taban ağrısı (plantar fasitis) gibi hastalıkların tedavisi yapılmaya başlandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan ve kurulan birimin sorumlusu Fizyoterapist İsmet Bülent Çelebi, kurulan birimle yüzde 80 ile 90 arası başarı oranı olduklarını belirterek hijyene önem verdiklerini söyledi. Hacettepe Üniversitesi mezunu olan ve 17 yıllık fizyoterapist olan Çelebi, hastaların dediklerini uyguladıkları takdirde başarı oranlarının dahada yükseleceğini belirtti.
8 kişilik bir dev ekiple Diyarbakır halkına hizmet ettiklerini de sözlerine ekleyen Çelebi, "Toplam 8 fizyoterapist hastanemizde hizmet vermektedir. Hastanemiz bünyesinde eswt cihazı ile topuk dikeni (epin calcanei) tenisçi dirsegi (lateral epikondilit) taban ağrısı (plantar fasitis) gibi hastalıkların tedavisi yapilmaya başlanmıştır. Hastalarımız tarafından uygulama süresinin kısa olması ve seans sayısının az olması tedavinin tercih edilme sebebidir. Tedavideki başarı oranının yüksek olması hastalar tarafından tercih edilmesinin diğer sebebidir. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi fizik tedavi salonunda kullanılan cihazlar en son teknolojiye sahip olup, Fizyoterapistler tarafından uygulanan tedavi yöntemleri bölgemizde çok sayısı topuk dikeni hastaları bulunmaktadırlar tedavi sonrası memnun olarak ayrılmaktadırlar bunun için ileri merkezlere gitmeye gerek yok tüm burada mevcutlardır" diye konuştu.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç Dr Muhammet Güzel Kurtoğlu ise : "Amacımız halkımıza hizmet etmek ve sağlıktaki sorunları askeriye indirmektir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon bir ekip işidir. Fizik tedavi ekibinde doktor (fizik tedavi uzmanı) ve fizyoterapist mutlaka yer alır. Tedavi edilen hastalığın ve kliniğin özelliğine göre iş ve uğraşı terapisti, rehabilitasyon hemşiresi, ortez-protez uzmanı, masör ve yardımcı elemanlar ekibin üyeleri arasında yer alabilir. Hastanemiz bünyesinde kurulan bölümdeki görev yapan fizyoterapist arkadaşlarımız alanında uzman kişilerdir.Hastalarımızın memnuniyeti için elimizden gelen tüm imkanları seferber etmekteyiz. Hastanelerimizde Her gün bir yenilikle halkımıza hizmet edeceğiz" diye konuştu.(Osman İçli-İLKHA)