• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Konya'da ilaç toplama kampanyasına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, kullanım fazlası olan ve son kullanım tarihleri geçmemiş ilaçların değerlendirileceğini ifade ederek kampanyaya destek veren kamu kurum ve kuruluşlar ve vatandaşlara teşekkür etti.

Hançerli, Kampanya süresince toplanılan ilaçların Belediye Sağlık Müdürlüğünde görevli hemşirelerce özel kontrole tabi tutulduktan sonra yakın tarihli reçete edilmiş fakat alım gücü olmayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti.

Konya'da yaşayan mültecilerin de ilaç ihtiyacının karşılandığını vurgulayan Hançerli, Toplanan ilaçlar arasında tarihi geçmiş olanların imhasının da Karatay Belediyesi'nce yapıldığını ve bu uygulamayla kullanılmayan ilaçların değerlendirildiğini söyledi.

Amaçlarının kullanılmayan ilaçların çöpe atılmasını önlemek ve en önemlisi de ilaç temin edemeyen ihtiyaç sahibi hastalara bu ilaçları ulaştırmak olduğunu vurgulayan Hançerli, ilaç bağışında bulunmak isteyenlerin 350 13 13 nolu telefondan Karatay Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile irtibat kurulması gerektiğini ifade etti.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir