• DOLAR 32.494
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2478.821
  • ...
BDP`den Tacizci Başkan Yardımcısı İçin Flaş Karar! (2)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BDP Genel Merkezi, çocuk yaşta iki kız kardeşe aracında cinsel tacizde bulunmaktan gözaltına alınan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç. ile ilgili kararını açıkladı. Abdullatif Çekin`in partiyle ilişiğinin kesildiğini bildiren BDP yönetimi, belediye meclis üyeliğinden istifa etmesini, yargının da hemen tutuklama kararı vermesini istedi.

KESİN İHRAÇ EDİLDİ

BDP Genel Merkezi`nden yapılan açıklamada, Abdullatif Çekin`in kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu`na gönderildiği belirtildi. Kurulun hızla karar vereceği vurgulanan açıklamada, diğer yandan "partiyle ilişiğinin de kesildiği" kaydedildi. Parti yetkililei, bu açıklamadan önce Siirt`teki görevliler aracılığıyla bir ön inceleme yaparak, olayın gerçeklik boyutuyla ilgili bilgiler aldılar. Abdullatif Ç.`nin partiyle bağı kalmadığından disiplin işleminin gelişmelerle ilgili bir araştırma niteliğinde olması bekleniyor.

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST KALDI

Siirt’de özel otomobilinde iki küçük kızla birlikte gözaltına alınan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç., çıkartıldığı adliyede Cumhuriyet Savcısı’a ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle Nöbetçi Mahkeme’ye sevk edildi. Nöbetçi Mahkeme, Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç.’ye yurt dışına çıkış yasağı koyup tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Bu arada Abdullah Ç.’nin otomobilde birlikte bulunduğu kız kardeşler 17 yaşındaki M.A.,’nın poliste verdiği ifadede başkan yardımcısı Abdullatif Ç.’nin kendisiyle 2 yıldır ilişkiye girdiğini söylediği öğrenildi. Kız kardeşler M.A., ile S.A., emniyetteki ifadelerinin ardından Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü. Kız kardeşlerin burada sağlık kontrolü ve muayeneden geirildikten sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir