• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
HÜDA PAR`dan sıcak yemek dağıtımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Doğubayazıt ilçe teşkilatı, çevreleri tarafından unutulmuş, köşeye sindirilmiş fakir ve muhtaç ailelere giderek iftarlık sıcak yemek dağıtımı yaptı.
 
HÜDA PAR Doğubayazıt İlçe Başkanı Cemal Arvas`ın bizzat bulunduğu sıcak yemek dağıtımında ailelerin nüfus sayılarına göre eşit bir şekilde sıcak yemek dağıtımı yapıldı. Başkan Arvas, "HÜDA PAR olarak bölgemizin fakir ve muhtaç ailelerinin mübarek Ramazan ayında sevinçlerini paylaşmak, bir nebze de olsa maddi katkı sağlamak için böyle bir çalışma yaptık" dedi.
 
Yemek dağıtımını gerçekleştiren Aşçı Hasan Usta "ben yılların aşçısıyım. Sıcak yemek dağıtımı için 150 kişilik yemek hazırladım. Servis esnasında 5 nüfuslu aileye 7-8 kişilik yemek vermeme rağmen dağıtım yaptığımız ailelerin sayılarını ve nüfuslarını hesapladığımda bu yemeğin 200`den fazla kişiye yettiğini fark ettim. Vallahi bu Allah`ın başta Ramazan ayının bereketi olmak üzere ihlasla dağıtılan amelin bereketinden başka bir şey değildir" dedi
 
"Geliri haram olan yemeği yemem"
Koçkıran mahallesinde bir evde tek başına kalan yaşlı teyze verilen sıcak yemeği kabul etmedi. Başkan Arvas`ın kendini ve Partiyi tanıtarak, "nine biz yabancı değiliz. Biz Şeyh Saidlerin, Şehy Resullerin torunlarıyız, takipçileriyiz" diyerek yaşlı nineyi ikna etti. Yemeği reddetmesinin sebebini soran başkana nine cevaben "oğlum hakkınızı helal edin. Ben sizleri farklı kesimlerin, diğer partilerin adamları olduğunuzu zannettim. Ben gelirinin nereden geldiği belli olmayan, çalışmalarında gayri İslami olan, gelirlerinin haram olduğu toplulukların vereceği yardımı kabul etmem. Sizin gibi insanları tanıdıktan sonra inşallah bu gece rahat bir şekilde yatarım" ifadelerini kullanması çevredekileri duygulandı. (Ramazan Zeren - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir