• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Muharrem İnce yine  nefret kustu! İskilipli Atıf Hoca'ya ağır hakaret!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'nin katılımıyla İskilipli Mehmet Atıf Hoca'nın hakka yürüyüşünün 97. yıldönümü münasebetiyle türbesinde anma programı düzenlendi. Çorum Valiliği'nin sosyal medya hesabından programa ilişkin yapılan paylaşımı alıntılayan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, 'haini hainler anar' diyerek skandal bir açıklama yaptı. 

Daha önceki yıllarda da İskilipli Atıf Hoca'ya yönelik kemalistlerin iftiralarını sıralayan İnce, kabrini ziyaret eden Vali'yi hedef almış ve  "Kuva-i Milliye'ye ve Kurtuluş Savaşı'na karşı bildiriler yayınladığı için vatana ihanetten idam edilen İskilipli Atıf'a mezar ziyareti yapıp "şehit" ilan eden Çorum Valisi derhal görevinden alınmalıdır. Burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ, herkes haddini bilecek!" demişti. İskilipli Atıf Hoca'nın yetkililerce  anılmasını hazmedemeyen İnce, bu sene de skandal açıklamalarına yenisini ekledi. 

İSKİLİPLİ ATIF HOCA KİMDİR?

İskilipli Atıf Hoca, ‘Şapka Kanunu' çıkmadan 1.5 yıl kadar önce, ‘Frenk Mukallitliği ve Şapka' adlı bir kitap kaleme almış, kitapta Avrupa'daki bazı yeniliklere muhalefet etmiştir. Şapka Kanunu'ndan önce 1.5 yıl önce yazılan ve o dönem devletin yetkili mercileri tarafından da onaylanan kitap nedeniyle tutuklanan büyük alimlerden İskilipli Atıf Hoca, 4 Şubat 1926 tarihinde idam edilmiştir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir