• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Rusya`da Patlama: 4 Ağır, 35 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Patlamaların akşam 19.30 (Msi) saatlerinde meydana geldiği belirtiliyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu patlamaların ardından çıkan yangının hemen söndürülmesi için ilgili askeri birimlere talimatta bulundu. Bölgeye 2 itfaiye treni, Savunma ve Acil Durum bakanlıklarına ait özel araç ve birlikler sevk edildi.

İnterfaks haber ajansına göre, patlamalar halen devam etmekte.

Konuyla ilgili açıklama yapan Samara Bölge Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Sergey Goldşteyn, olayın meydana geldiği Privoljskie devlet askeri poligonunda yaklaşık 13 milyon çeşitli merminin bulunduğunu belirtti. Rus basını, durumun tehlikeli olduğunu ve yangınların 3 gün süreceğini de iddia ediyor. Konuyla ilgili basında farklı açıklama ve yorumlar da yapılmakta.

Poligonda cephaneliklere giden yolların kapatıldığı kaydedildi. Poligonun çevresinde 5 kilometrelik bir alanda arama kurtarma operasyonu başlatıldı.

Rusya Acil Durum Bakanlığı sözcüsü Oleg Voronov, yaklaşık 6 bin kişinin tahliye edildiğini belirterek, "Evlerde insanların olup olmadığını öğrenmek için tekrar bir bir kontrol ediliyor." dedi.

Acil Durum Bakanlığı Samara Bölge sözcüsü Mihail Metelkin, patlamaların meydana geldiği Çapayevsk kent ve komşu kent, kasaba ve köylerde oturan insanları panik yapmamaya davet etti.

Durumu ağır yaralılar için Moskova`dan özel uçakların bölgeye hareket ettiği son gelen bilgiler arasında.

Life news haber ajansı, Nagornı kasabasında oturan bazı vatandaşların durumun ağır olduğunu iddia etti.

İnterfaks, Rusya`nın askeri depo ve poligonlarında sık sık patlama ve yangınların çıktığını hatırlattı. En son Ekim ayında Orenburg bölgesinde bir poligonda patlama meydan gelmişti. 2009 yılının Kasım ayında da donanmaya ait bir silah deposunda 10 gün ara ile iki patlama meydana gelmişti. Ulyanovsk kentinde meydana gelen patlamada, iki kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralanmıştı. Aynı depoda 10 gün sonra yine cephanenin kamyonlara yüklenmesi sırasında meydana gelen patlamada 8 asker ölmüş, 2 asker yaralanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir