• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
Bakan Yılmaz, iftar çadırında orucunu açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Ramazan Ayı`nın 5. gününde Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ve Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu`nun bahçesinde kurulan iftar çadırında vatandaşlarla birlikte iftarlarını açtılar.
 
Bingöl`de Ramazan ayının sürekli güzel geçtiğini ifade eden Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl halkının maneviyatının çok yüksek olduğunu söyleyerek, Ramazan ayında bunun daha da belirginleştiğini belirtti.
 
Ramazan Ayı`nda Bingöl`de manevi atmosferin doruğa çıktığına vurgu yapan Bakan Yılmaz, "Ramazan Ayı`nın Bingöl`e, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ramazan, çok değerli bir ayımız. Manevi değerlerimiz içinde çok farklı bir yeri var. Ramazan, bir taraftan Kur`an`ı Kerim`in indiği ay, diğer taraftan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`e (s.a.v.) vahyin indiği aydır. Her yönüyle çok değerli bir ay. Alışkanlıklarımızdan çıktığımız, farklı bir atmosfere girdiğimiz bir ay. Birey ve toplum olarak Ramazan ayının üzerimizde çok farklı güzellikleri var. Ramazan aynı zamanda bir paylaşım ayıdır. Yoksul, zengin, eğitimli, eğitimsiz, makamı olan veya olmayan herkesi bir araya getiren atmosfer. Paylaşım ahlakını bizlere gösteren bir ay. Bu ayı özellikle Bingöl gibi illerimizde idrak etmeninde ayrı bir güzelliği vardır. Büyükşehirlerde değil, Bingöl gibi illerde Ramazan ayı çok farklı" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir