• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
`Sürecin sadece PKK ve uzantılarıyla sürdürülmesi yanlıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Rıdvan Söylemez ve beraberindeki heyet Hür Dava Partisi Genel Merkezi`ni ziyaret etti.
Hür Dava Partisi Kurucu Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz tarafından karşılanan grup, çözüm süreci, yeni anayasa ve Mısır`da meydana gelen olaylar hakkında yaklaşık bir buçuk saat görüş alışverişinde bulundu.

 

Çözüm sürecinin tek taraflı yürütülmeye çalışıldığını ifade eden TGK Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, "Bu ülkede gençler senelerce bir hiç uğruna öldü ve öldürüldü. Oğlu hapislere giden de, toprağa düşen de hep fakir aileler oldu. Bu uğultuda sadece PKK silahları patlatmamak üzere toprağa gömmelidir. Türkiye Gençlik Konseyi olarak `al silahını sınırın öte tarafında geç` politikasının yanlış ve çözümden çok karşı tarafı meşrulaştırma çabaları olmaktan başka bir işe yaramayacağını ifade ediyoruz" dedi.

 

Çözüm sürecinin BDP, PKK ve onun uzantısı olan Sivil Toplum Örgütleri ile yürütülmeye çalışılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Hür Dava Partisi Kurucu Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz, "Zorla, dayatma ile silah ile bu ülkede tek taraflı yürütülen bir süreç herkesi kapsamaz. Meclis çatısı altında olmayan siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de bu süreçte aktif rol almalı" dedi.

 

Silahların susmasından yana olduklarını ifade eden Yılmaz, "Hepimizin temennisi artık ne olursa olsun, ölümlerin yaşanmamasıdır. Bu uğultuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız" ifadelerine yer verdi.

 

Görüşmede TGK Ankara İl Başkanı İsmail Değer, TGK Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Halit Emre Durmuş, Ali Nasıroğlu ve Enver Bölükbaşı da yer aldılar. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir