• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
Simitli iftarla Mısır ve Suriyelilerin dertlerine ortak oldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - HÜDA-PAR, Mustazaflar Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneği, Köklü Değişim Dergisi ile İnsan-Der gibi birçok kuruluşun destek verdiği programa HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci de katıldı.

 

İftara bir saat kala bin kişiye yakın kalabalık grup Balıklıgöl'de toplanıp dualar etti. Duanın ardından Mısır'daki Müslümanların durumunu andıran simit, hurma ve sudan ibaret olan iftar sofrası hazırlandı. Kalabalık grup ellerinde "İslami hareket engellenemez", "Mursi dik dur eğilme ümmet seninle", "Firavuna karşı Mursi'nin yanındayız" gibi pankartlar taşıdı. İftardan önce İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Atila bir basın açıklaması yaptı.
ABD, AB, İsrail ve yerli işbirlikçilerinin desteğiyle Müslümanları katletmekte bir beis görmeyen diktatörler ve darbecilerin bir kez daha Müslümanlara karşı savaş açtığını belirten Atila, tüm kafirlerin, söz konusu Müslümanlar olunca ittifak ettiklerine dikkat çekti.

 

Ümmetin arasına çizilen yapay sınırları tanımadıklarını vurgulayan Atila, "Mısır ve Suriye'de akan kanlarımız boşa gitmeyecek. Bu kanlar İslam ümmetin zafer yakıtları olacaktır inşaaallah. Bizler cenneti yüreklerinde taşıyan insanlarız. Onların ne tanklarından ne de bombalarından korkuyoruz. Müslümanlar artık dinleri ve özgürlükleri için ayağa kalkmışlardır" ifadelerini kullandı.

 

Ezanın okunmasıyla yapılan duanın ardından grup simit, hurma ve su ile iftarını açtı. İftardan sonra hep beraber Dergah Camisinde akşam namazı kılan grup sessizce dağıldı.

 

Ayrıca araçlara ve işyerlerine asılmak üzere Muhammed Mursi'ye ait bir fotoğraf da halka dağıtıldı. (Osman Gülebak, Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir