• DOLAR 32.287
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2473.735
  • ...
Araştırmacıdan yapay zeka uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD ve Çin arasındaki yapay zeka silahlanma yarışı rekabeti her geçen gün büyürken, Harvard araştırmacısı, yaşanabilecek olası bir tehlikeye dikkat çekti.

Harvard araştırmacısına göre, yapay zeka silahlanma yarışı rekabetine bir an önce son vermezsek, bildiğimiz şekliyle medeniyet ağır bir bedel ödeyebilir.


Harvard'ın Kennedy Hükümet Okulu'nda kamu politikası okuyan yüksek lisans araştırmacısı Will Henshall, The Boston Globe için "Bu rekabet çok büyük riskler içeriyor" diye yazmıştı."

Araştırmacı Henshall, "ABD ve Çin bu riskleri azaltmanın yollarını bulamazsa, her iki ülke de felaketle karşı karşıya kalabilir" uyarısında bulundu.

 

Henshall'ın argümanı, yapay zekayı (AI) bir sonraki oyun değiştiren genel amaçlı teknoloji olarak çerçeveliyor ve daha önceki diğer genel amaçlı atılımlarda olduğu gibi, ülkeler onun üzerinde hakimiyet kurmak için ellerinden geleni yapacaklar. Bu durumda, dünya çapındaki ülkeler yapay zekayı gelişmiş silahlara daha fazla dahil etmeye çalıştıkça , bu çok fazla askeri para harcamak anlamına gelir.

Ancak yapay zeka (Al) kökten farklı olabilir. Araştırmacının yapay zeka tehdidine karşı tercih ettiği bir engel olan bir buhar makinesi A noktasından B noktasına gider. Elbette çökebilir. Bir buhar makinesi filosu bile bir bütün olarak uygarlığı bir yana bırakın, tüm ulusları istemeden yok edebilir.

Akıllı zeka, en azından düşünce deneylerinde bunu çok iyi yapabilirdi. Ve şu anda, bunun olmasını güvenli bir şekilde önlemek için yeterince bilgimiz yok.

Timeturk

Bu haberler de ilginizi çekebilir