• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
Eker :Sistemden dolayı bölgede çok acılar yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker adına verilen iftar yemeğine Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç ve çok sayıda partili katıldı. İftar yemeği öncesi bir konuşma yapan Eker, çözüm süreci konusunda Türkiye`yi hak ettiği noktaya ulaştıracaklarını söyledi.
 
Son 5 ay içerisinde oluşan umudun Türkiye`yi kaplamış durumda olduğunu ifade eden Eker, "Biz barışı bir şekilde provoke etmek isteyenlere inat birlikte umuda sarılarak, sevgiyi büyüterek geliştirerek birbirimize daha fazla tolerans, daha fazla hoşgörü, farklılıklara karşı biraz daha biraz daha hoşgörüyle birbirimize yaklaşmayı, tahammül etmesini öğrenerek birbirimize bu süreci inşallah birlikte gayesine ulaştıracağız" dedi.
 
`Sistemin ürettiği problemler vardı`
Türkiye`yi hak ettiği sevgi, barış ve kardeşlik ortamına kavuşturacaklarını dile getiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "75 milyon insanın hiçbir zaman birbiriyle bir problemi olmadı. İnançları etnik kimlikleri ne olursa olsun insanlar birbirlerine hep toleransla hoş görüyle baktılar. Ama sistemin ürettiği problemler vardı. Sistemin ürettiği problemler sebebiyle acılar çekti bu bölgenin insanları. Şimdi bunları biz birer, birer çözüyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir