• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
Midyat'ta ihvan ve Mursi'ye destek mitingi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Köşk Meydanı'nda Eğitim Bir-Sen başta olmak üzere bir çok onlarca sivil toplum kuruluşunun organize ettiği verdiği miting de Mısır cuntası lanetlenirken, İhvan ve Mursi'ye destek mesajları verildi.

 

Miting Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

"Darbecilere yakın olanlar bize dost olamazlar"

Daha sonra Midyat Eğitim Bir-Sen Başkanı Abdulkadir Altay miting de bir konuşma yaparak, "Darbecilere yakın olanlara, onlara sempati duyanlara sesleniyorum! Onlar hiçbir zaman bize dost olmazlar. Onlar sadece kendi menfaatlerinin peşindeler. Sizinle işleri bitti mi, sizi bir çöp gibi atarlar. Saddam'ı, İran şahını attıkları gibi Mısır'da tahammül etmedikleri halkın seçimi değildir. Halkın seçtiği İslami anlayıştaki insanların iktidar olmasıdır. Buradan onurlu Mısır'lı Müslüman kardeşlerimize sesleniyoruz. İradenize sahip çıkın. Onurunuza sahip çıkın. Amerika, Avrupa ve İsrail uşağı hainlerin iradenizi gasp etmesine izin vermeyin" dedi.

 

"Biz birbirimize düştükçe daha çok zulme uğruyoruz"

Konuşmasının devamında "Şimdi ümmet olmanın tam zamanıdır" diyen Altay, "Mısır'a, Suriye'ye, Filistin'e, Doğu Türkistan'a, Myanmar'a sahip çıkmanın zamanıdır. Ümmet olup halife belirleme zamanıdır. Yekvücut olup dünyaya sulhu, ferahı, mutluluğu getirmenin zamanıdır. Dünyaya barışı getirecek, dünyayı imar edecek ancak Müslümanlardır. Bunun da ilk adımı Mısır'a sahip çıkmaktır. Mazlum Suriye halkına sahip çıkmaktır. İslam birliğini kurmaktır.

 

Ey vicdan sahipleri, ey Müslümanlar, ey insanlar! Bu zulmün bir ayağını zalimler oluşturuyorsa diğer ayağını maalesef biz Müslümanlar oluşturuyoruz. Çünkü bizler onların zulmüne sessiz kalarak onların istediği gibi hareket etmelerine olanak sağlıyoruz. Bizler birbirimize düştükçe daha fazla zulme maruz kalıyoruz." diye konuştu.

 

"Tuzak kuranların niyetlerini kursaklarında bırakmak vahdetle mümkündür"

Altay konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "O halde, bizi ayrıştıran, kamplaştıran ve çıkardıkları fitnelerle çatıştırarak kendi kirli düzenlerini devam ettiren bütün vesayetçi anlayışlara karşı dayanışma içinde hareket etmemiz kaçınılmazdır. Yalnızca kendini düşünen, yalnızca kendinden olanları düşünen ve yalnızca kendisiyle birlikte olanların hakkını koruyan kim olursa olsun, herkesle birlikte kaybetmeye mahkûm olacaktır. Acılarımız, canlarımız üzerinden büyük tuzaklar kurmaya kalkışanların niyetlerini kursağında bırakmak ise ancak kardeşlik, dayanışma ve direniş ruhunu canlı tutup bir olmakla, vahdetle mümkündür"

 

Ardından Molla Zeki Bulut Kürtçe bir konuşma yaptı.

 

Türkçe, Kürtçe ve Arapça pankartlar ve dövizlerin taşındığı miting alanında katledilen Mısırlı Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Ardından Din Bir-Sen yetkilisi Tevfik Acar tarafından okunan dua ile miting sona erdi. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir