• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Bingöl Havaalanı'na ilk yolcu uçağı indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Havaalanı'na ilk yolcu uçağı indi. İstanbul'dan Bingöl'e gelen Türk Hava Yolları'na (THY) ait bir yolcu uçağı 135 yolcusuyla dün Başbakan tarafından açılışı yapılan Bingöl Havaalanı'na indi.

 

135 yolcusuyla İstanbul'dan gelen yolcu uçağını karşılamak için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Eşref Taş, Vali İbrahim Taşyapan, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve çok sayıda vatandaş havaalanına geldi.

 

Uçaktan inen yolcuları, Bakan Yılmaz ve beraberindekiler güllerle karşıladı. İlk uçakla Bingöl'e gelen yolcuların yüzünde sevinç ve mutluluk vardı. Yolcular sevinç ve mutluluklarını kendilerini karşılayan aileleriyle paylaştılar.

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gazetecilere konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

"İlk tarifeli uçağımız Bingöl'e indi"

Dün Başbakan ve birçok bakan ile Bingöl halkının katılımıyla büyük bir sevinç yaşadıklarını ifade eden Bakan Yılmaz, "Bingöl havalimanımızın açılışını dün gerçekleştirdik. Bugün de ilk tarifeli uçağımız İstanbul'dan az önce Bingöl'e inmiş oldu. Hep birlikte bu ana şahitlik ettik. İnen yolcularımızı da inşallah şimdi tebrik edeceğiz. Bundan sonra artık bunlar oturacak bu seferler rutin hale gelecek."dedi.

 

"Bu tür yatırımlar illere sınıf atlatan yatırımlardır"

Bakan Yılmaz, "Bingöl gerçekten farklı bir atmosfer. Daha önce de söylemiştim; bu tür yatırımlar bir ilin psikolojik atmosferini değiştiren yatırımlar. Farklı bir sınıf oluşturan illere sınıf atlatan yatırımlardır. Bingöl Allaha şükür böyle bir yatırıma kavuştu. Üniversitesiyle birlikte diğer önemli yatırımlarıyla birlikte artık Bingöl çok farklı bir yere gidiyor. Önümüzdeki huzur ortamında özel sektör yatırımlarıyla da birleştiğinde Bingöl çok daha kalkınmış müreffeh bir il haline gelecek inşallah. Bütün Bingöllülere tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu uçaklar sadece konfor açısından önemli değil. Havalimanları aynı zamanda yatırımcı için çok çok önemli. Turizm sektörü için önemli, üniversiteye gelen öğrenci için, öğretim üyesi için önemli, buraya gelen doktor için, öğretmen için, bütün unsurlar için önemli. Dolayısıyla ilimizin daha kaliteli hizmet alması için, daha fazla yatırım ve turist alması için de bu alt yapı çok önemli. Bu açıdan da çok önemli faydası olacak" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir