• DOLAR 32.534
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2423.37
  • ...
Eski Van Evleri de ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü Yrd Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında sürdürülen kazı çalışmalarında geçtiğimiz günlerde ortaya çıkarılan ilk sokaktan sonra Eski Van şehrine ait yapılara da ulaşıldı.

 

Kazı alanında incelemelerde bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu, "Buradaki hedef eski Van'da yaşam nasıldı? Biraz da onun peşindeyiz." dedi.

 

İstanbul üniversitesi tarafından yürütülen kazı çalışmalarının Erkan Konyar gözetiminde devam ettiğini belirten Vali Karaloğlu, "Buradaki hedef bir sokak bir cadde ortaya çıksın. Eski Van'da yaşam nasıldır? Biraz da onun peşindeyiz. Yani dükkân, alışveriş mekânları, atölyeler, insanlar ne yerlerdi, ne içerlerdi, nasıl eşya kullanırlardı? Biraz da onun peşindeyiz" diye konuştu.

 

Ayrıca buradaki tarihi yapıların bir yolla birbirine bağlanması gerektiğini ifade eden Karaloğlu, "Yani şuanda bu araziye girdiğiniz zaman Ulu Cami, Abbas Ağa ve Kızıl Minareli Camii ayağa kalkacak. Nereden insanlar gelip oraya ulaşacaklar? Bu sokağı ortaya çıkarırsak aynı zamanda eski Van şehri içerisinde bir gezinti yol olarak da ortaya çıkmış olacak" şeklinde konuştu.

 

"Burada eski Van şehrini ortaya çıkaralım istiyoruz"

Onun için buradaki çalışmaları önemsediklerini söyleyen Karaloğlu, "Hızlı bir çalışma var. Bizde yeni eleman desteği verdik. Biraz daha hızlanması için. İnşallah bu sene gidebildiğimiz kadarı ile en azından Çifte Hamam'a kadar gidelim istiyoruz. Burayı da Hüsrev Paşa'ya bağlayalım. Yani buradaki tarihi doku kendini göstersin. Şimdi orada iki cami arasında bir Han var. Onu hoca ile konuştuk. Onun projeleri kurulda bekliyor. Kuruldan geçer geçmez o Hanı da ayağa kaldırarak, burada gerçekten bir eski Van şehrinin nüvesini oluşturalım istiyoruz" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir