• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
Heniyye`den Mısır Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye Mısır`da gerçekleşen olaylarla ilgili bir açıklama yaptı.

Filistin Kurtuluş Örgütü`ne (FKÖ) ait bazı kuruluşların, Hamas`ı Mısır`ın içişlerine müdahale ettiği ile ilgili açıklamalarına binaen bir konuşma yapmak zorunda kalan Heniyye, Mısır`da cari olan olaylarla ilgili Hamas`ı sorumlu tutmanın İşgal devleti İsrail`e hizmet etmekten başka bir işe yaramayacağını söyledi.

Gazze`nin Kuzey`inde bulunan bir mescidin açılışında konuşan Heniyye, kendilerine yönelik söylenen bu tür sözlerin tamamen Hamas`ı karalama amaçlı olduğunu dile getirdi.

İsmail Heniyye son olarak, FKÖ`ün bu ve benzeri kışkırtıcı açıklamaları sebebiyle Refah Sınır Kapısı`nın tehlike altına girdiğini bildirdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ve Mısır`daki darbe yanlısı bazı basın yayın kuruluşları Hamas`ı Mısır`ın içişlerine müdahale edip ülkede fitneye sebebiyet verdiğini ileri sürmüştü.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise iki gün önce Sina Yarım Adasında Mısır ordusunun 2.Ordu Saha Komutanına yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Hamas`a mal etmeyi esefle karşıladıklarını ifade etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir