• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır`da Pazartesi Milyonluk Miting Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`daki darbeye karşı direnenler, Rabietül Adeviyye Meydanında dün toplanırken bugün sabah Savunma Bakanlığına doğru bir yürüyüş düzenlediler. Ordunun kurduğu barikatlar yüzünden yürüyüş Savunma Bakanlığına ve İttihadiyye Cumhurbaşkanlığı Sarayına devam edemedi, göstericiler Adeviyye Meydanına geri dönmek zorunda kaldı.

Muhafızların engellemeleri üzerine önümüzdeki pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Muhazıflar alayı önünde bir milyonluk protesto gösterisinin düzenleneği duyruldu.

Mısır hava kuvvetleri, Adeviyye`de giderek daha kalabalıklaşan göstericilerin üzerine not yazan broşürler attı. Broşürlerde, ordunun göstericilere saygı gösterdiği belirtilerek, göstericilerden oturma eylemlerini bitirmeleri, kamu ve orduya ait kurumlara yaklaşmamaları talep edildi.
 
Darbeye karşı direnenler, Tahrir Meydanına yakın olan Ramses Meydanı`nda toplanıp `Mursi`nin görevine geri dönmesini ve darbeye son verilmesini` isteyerek gösteri yaptı. Tahrir Meydanı`na giden Ramses caddesi boyunca yürüyüş yapan Mursi yanlıları, bir süreliğine trafiğin kilitlenmesine neden oldular.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir