• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
"Mısır'ın direniş erlerini selamlıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, Kayalı Park'ta 305. Hafta basın açıklamasını yaptı. Basın açıklamasını Bayram Vanlı okudu.


Mısır'daki direnişin İslami kodlarla yapıldığını ve genlerinde İslam'ın olduğu inancına sahip olduklarını ifade eden Vanlı, "Mısır direnişini İslami bir direniş olarak görüyor, hem ülkemizde hem Mısır'da bu direnişten batılı değerleri devşirmeye çalışanları da kınıyoruz. Mısır direnişi meşruiyetini İslam'dan almaktadır. İslami olmayan hiçbir değer yargısı ve algıda meşru değildir" dedi.


Mısır'da darbecileri destekleyen AB, ABD, BAE, Suud, İsrail gibi şer odakları İslami mücadeleyi engelleyebileceklerini zannettiklerini, ancak büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını ifade eden Vanlı, "Hak üzere dikilmiş ağaç rüzgârın etkisi ile yanlış yönlere eğilse de yine de kendi gerçekliğini inkâr etmeyecek, hakkın meyvelerini vermeye devam edecektir. Mısır'ın direniş erlerini tekrar selamlıyor, onların meşru mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha yeniliyoruz" diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir