• DOLAR 32.52
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2421.461
  • ...
Su kesintisi Batmanlıları bıktırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman'da dört günden beri devam eden su kesintisi nedeniyle halk zor anlar yaşıyor. Zaruri ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanan Batmanlılar, su temin etmek için bidonlarla camilere ve su tankerlerine yöneliyorlar. Özellikle Ramazan ayının başlamasıyla su kesintilerinin yoğun yaşanması dikkat çekti.


Batman'ın tüm semtlerinde su kesintileri yaşanırken özellikle İluh Mahallesi'nde daha çok su kesintileri yaşanıyor. Suların kesilmesi nedeniyle tepkilerini dile getiren İluh Mahallesi sakinleri, suların doğru düzgün akmadığını belirterek, "Girdiğimiz bu Ramazan ayında suların sahurda dahi kesik olması beraberinde birçok sıkıntıya sebep oldu" dediler.


Su kesintisine tepki gösteren İluh Mahallesi Muhtarı Mehmet Bas, "Yıllardan beri İluh Mahallesi'nin su sıkıntısı giderilemedi. Genellikle TEİAŞ'ın eksik voltajlarından dolayı pompaların çalışmadığından tepedeki evlere su verilememektedir. Bu Ramazan'da insanlar susuz perişan oldu. Bu insanlığa yakışmayan görüntüleri bir daha görmek istemiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz; bu soruna acilen bir çözüm bulun, bu insanları bu sıkıntıdan kurtarın" dedi.


Mahalle sakinlerinden Yıldız Basılğan da,"Yetkililere sesleniyorum; su sorunumuzu çözün. Su olmadığı için abdest alamıyoruz, namaz kılamıyoruz Allah rızası için eğer onların evinde su akmıyor ise bizim de evlerimizde su akmasın. Eğer onların aileleri bu sıkıntıları çekiyorsa bizde çekelim, Allah rızası için bütün yetkililer toplansın bu sorun nerden kaynaklanıyor ise acil bir çözüm bulunsun" diye konuştu.


Su tankerlerinden su temin eden mahalleliden Abdulbaki Karakurt, "Sular dört günden beri yok. Bizde zor durumda kaldığımız için ne kadar bidon varsa topladık ve camiden, su tankerinden su almaya geldik. Sorunun bir an önce çözülmesini ve açıklanma yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.


Mahmut Bulut adlı mahalleli de; "Ramazan'da yaşanan su sıkıntısından dolayı şikâyetçiyiz. Suyumuz yok. Bir gün iki gün değil sıkıntımız, sürekli böyledir. Çözülmesini istiyorz" dedi. (Vedat Aydın/Cevher Ekinci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir