• DOLAR 32.505
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2484.922
  • ...
Yıkılacak Evler İçin Belirlenen Bedele Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Tarihi Şanlıurfa Kalesinin etrafında bulunan evler Şanlıurfa İl Özel İdaresi tarafından yapılan keşiften sonra bedelleri ödenerek yıkılacak

Edinilen bilgilere göre, 5 ay önce kale surlarına yapışık olan 9 evde keşif yapan İl Özel İdaresi, Urfa Kalesinin etrafının genişletilmesi için evlerin verilecek bedel karşılığında yıkılmasına karar verildi.


Belirlenen bedelin evlerinin normal değerinin altında olduğunu savunan ev sahipleri, bunu asla kabul etmeyeceklerini belirterek, "Ya bize evlerimizin değerinde bir fiyat verirler ya da TOKİ`de bize ev verirler aksi takdirde bunu asla kabul etmeyiz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Tarihi Urfa Kalesinin surlarına yapışık evi olan ve 20 yıldır o evde yaşayan Eyüp Küçük, evlerinin yıkılacak olmasına sert tepki göstererek, "Bundan yaklaşık 5 ay önce evde olmadığım bir zamanda il özel idaresinden bazı şahıslar gelip evlerimizi ölçmüş, evlerimizin metrekaresini olduğundan az göstermişler. Ölçü aldıktan sonra kadınlara evinizi kalenin etrafını genişletmek için yıkacağız, evinizin bedeli olan 27.450 TL`yi bankaya yatırdık gidin alın demişler. Oysa benim evimin bedeli 40.000 TL`dir. Hatta adlarımızı bile yanlış yazmışlar. Adımızı düzeltene kadar çok uğraştık. Biz parayı istemiyoruz, ya bize ev yapsınlar, ya da TOKİ`de ev versinler. Şanlıurfa belediyesi yol genişletme çalışmaları için yıktırdığı evlerin değerini daha önce vermişti. İl özel idaresi de bize evimizin bedeli kadar ödeme yapsın. Yoksa çok mağdur olacağız. Ve evlerimizi boşaltmayacağız" dedi.


Evlerinin tapulu olduğuna dikkat çeken Küçük, "Tapu sahiplerini bulup 16 adet veraset alıp mahkemeye başvurdum yine de bir şey değişmedi. Şimdi 9 adet evi yıkacaklarını söylüyorlar, bazı evlerde 2-3 aile oturuyor bunların hali ne olacak. Biz onlardan villa talep etmiyoruz, sadece mağdur olmamamız için ya evimizin değeri kadar para versinler, ya da bize ev yapsınlar" diye konuştu.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24264.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24265.jpg

 

 

Mehmet Demir - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir