• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Hizbullah Mahkumlarına Bir Sevk Zulmü Daha!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Adalet Bakanlığı`nın mahkûm ailelerine yönelik sevk zulmü sürüyor. Hizbullah davasından Diyarbakır`da D Tipi Kapalı Cezaevi`nde bulunan 17 Hizbullah hükümlüsünün Giresun, Sivas cezaevlerine sevklerinin çıktığı öğrenildi. Ailelerin yüzlerce kilometre uzak cezaevlerine sevkleri çıkan mahkûm yakınları, devletin verdiği cezaların kendilerine ve evlatlarına işkenceye dönüştürüldüğünü ifade ettiler.

Bu Sevkler Mütedeyyin İnsanları Perişan Etme Operasyonudur
Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi`nde bulunan 17 Hizbullah hükümlüsünün Giresun, Sivas cezaevlerine sevklerinin çıktığını söyleyen sanık avukatlarından Av Abdulgani Orhan, Mahkûmların ailelerinden yüzlerce kilometre uzak cezaevlerine sevk edilmek istenmesinin "zulüm" olduğu söyledi.

Av Abdulgani Orhan "Ailelerinin çoğunluğu Diyarbakır ve çevre illerde ikamet eden Hizbullah mahkumlarına yönelik bu operasyon tamamıyla art niyetli, aileleri perişan etmeye yöneliktir. Öyle görülüyor ki D Tipi cezaevinde kalan mahkumların yüzde seksenin sevki çıkarılacak. Burada sadece tutuklu mahkumları bırakacaklar. Cezaevi idaresinden edindiğim izlenim tutuklu mahkumlarının da akıbetinin net olmadığı. Bu operasyon tamamıyla art niyetli. Amaç bu cezaevinden mütedeyyin insanları sürgüne gönderip burayı başka gruplara teslim etmek. Bu sevklerin çıkmasını isteyenler bu amaçlarını örtbas etmek için başka bir gruptan 29 kişinin de sevkini çıkarmışlar. Ama ne ilginçtir ki sevkleri çıkarılan bu mahkumlar ailelerinin yaşadığı yerlere sevk edilmişler. Sormak lazım başka gruptan siyasi mahkumlara bu imtiyazı geçenler neden Hizbullah mahkumlarını ve ailelerini cezalandırmaya yönelik yüzlerce kilometre uzaklıktaki ve Diyarbakır`dan ulaşım çok zor olduğu Trabzon, Giresun, Sivas, Tokat gibi yerlere gönderiyorlar." ifadelerini kullandı.

Cezaevinde kalan Hizbullah mahkumlarının mütedeyyin, idare ile uyumlu, mazlum , kendi hallerinde insanlar olduklarına dikkat çeken Av. Orhan, " Bu sevkler onların taşkınlık yapmamalarının cezası oldu. Bunlardan bir kısmı hasta ve burada tedavi görüyor, bir kısmı da okul okuyor. Bu insanlar bile bile sevk zulmüne tabi tutulacaklar. Bu mahkumları ve ailelerini bilinçli bir şekilde mağdur etmektir. Bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.


İşte Sevki Çıkanlar

Diyarbakır D Tipi Cezaevi`nde tutuklu bulunan Mahsum Nazlı, Ayetullah Uluışık, Mehmet Çiçek, Hayrettin Şayık, Servit Seyidoğlu ve Servet Yoldaş Giresun`a, Fırat Öztepe, Kasım Erkan, Hayrettin Demir, Süleyman Çiftsüren, İdris Şimşek, Fikri Boylu, Asıf Güneş, Mesut Tuncel, Yaşar Zengin ve Mehmet Fidancı Sivas`a sevklerinin çıktığı öğrenildi.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir