• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...
Bakan`dan `Toplu Mezar` Sözü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, ``toplu mezarlar`` konusunda Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştüğünü, Ergin`in sorunun çözümü için söz verdiğini ifade etti.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, Tunceli`de 35 günden beri açlık grevi yapan Hüsnü Yıldız konusunda Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştüğünü belirterek, görüşmeye Yıldız ailesinin avukatı Taylan Tanay`ın da katıldığını kaydetti.

Görüşmede, açlık grevine yol açan ``toplu mezarlar`` gerçeğine dikkati çektiğini ifade eden Aygün, şunları kaydetti:

``Bölgede 114 ayrı noktada bulunan toplu mezarlarda bin 479 kişinin yattığını belirttim. Savcıların söz konusu noktaları Minnesota Protokolü`ne uygun şekilde kazması ve yer altındaki insanların cenazelerinin gözü yaşlı ailelere teslim edilmesi gerektiğini ve dahası bunun hukuk devletinin görevi olduğunu ifade ettim. Öte yandan, insan onuruna uygun yaşama hakkı gibi onurlu ölme hakkının da devlet tarafından saygı duyulması gereken bir insan hakkı olduğunu dile getirdim.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise taleplerimizi olumlu karşıladı. Toplu mezarlar konusuyla ilgili gereken incelemeyi yaptırarak çözüm bulacaklarını belirtti. Bakan, birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağını ifade ederek, sorunun çözümü için söz verdi.``

Aygün, 114 ayrı noktada gömülü bin 479 ``ölü canın yeryüzüne çıkması ve gözü yaşlı ailelerin acılarının dinmesi için umut doğduğunu`` belirterek, Bakanlığın çalışmalarını takip edeceklerini, verilen sözlerin yerine getirilmesi için destek sunacaklarını ifade etti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir