• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Bakan Kılıç`a Coşkulu Karşılama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAMSUN -Samsun girişi Adalar mevkisinde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kendisi ile tokalaşmak isteyenlerin oluşturduğu izdihamda zor anlar yaşadı. Konvoy eşliğinde şehre giren Bakan Suat Kılıç, AK Parti İl Başkanlığı önünde halka hitap etti.

61. hükümetin Bakanlar Kurulu listesinin açıklandığında duymadığı heyecanı Samsun girişinde yapılan karşılama coşkusunda duyduğunu söyleyen Kılıç, "Beni karşılayan konvoyun içerisinde bütün Samsun`u görmüş olmanın bahtiyarlığı içindeyim. Sadece AK Partili olan değil; CHP`de, MHP`de, farklı siyasi görüşler içerisinde gördüğüm isimleri o kalabalığın içinde seçtim. Samsun`un çok farklı kesimlerini o karşılama seremonisinin içinde gördüm, büyük bahtiyarlık duydum" dedi.


Kendisine verilen görevin Başbakan`ın Samsun`a olan sevgisinin göstergesi olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "Buradan geldiğimi, sizlerin iradesiyle Ankara`da olduğumu, millet, milli irade olmadan, halk arkamızda olmadan hiçbir şeyin olamayacağını bilen birisiyim. Bu şehrin bütün ilçe, belde, mahalle ve cadde ile sokaklarında sizlerle birlikte şehrin her tarafını kuşatmaya, çok çalışmaya, milletin güvenine layık olmaya, Başbakan Recep Tayip Erdoğan`a milletin gösterdiği sevgiyi hak etmeye çalışacağım. Şahsıma tevdi edilen bu görev Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın Samsun`a gösterdiği sevginin, ilginin, güvenin göstergesidir" diye konuştu.


"Spor kenti Samsun" vurgusunu seçim öncesi topluma vaat ettiğini söyleyen Kılıç, "Stadyum Samsun`u o kadar gönülden istedik ki, stadyumu yapacak yetkiyi, kaynağı, imkanları Başbakanımız bize verdi. Ama şimdi iş büyüdü, sadece Stadyum Samsun değil, Ankara`nın, Mersin`in, Trabzon`un stadyumunu da Başbakanımızın seçim öncesi söz verdiği bütün illerdeki stadyumları, kapalı spor salonlarını, yüzme havuzlarını, jimnastik salonlarını yapmak bizim görevimiz haline geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu da bakanlığımıza bağlı kurumlardan birisi. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde Türkiye`deki bütün öğrenci yurtlarının inşası ve yönetimi bizim sorumluluğumuzda olacak.

Sadece bina yapmaya değil, o binalarda yaşayan gençlerimizin ruh ve gönül dünyasına da ortak olmaya çalışan bir yönetim anlayışını ortaya koyacağız. Bakanlığımıza bağlı olarak Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Gençlik Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü, 1 müsteşarlık ve 2 müsteşar yardımcılığı tahsis edildi. Bu birimlerle Türk gençliğini geleceğe hazırlama çaba ve gayretinin içerisinde olacağız. Türkiye`de nüfusun 40 milyonu 30 yaşın altında, genç kategorisinde. Bu 40 milyonu aşkın nüfusun geleceğe hazırlanması ve Atatürk`ün gençliğe emanet ettiği cumhuriyeti gelecek yüzyıllara taşımasına yönelik bütün plan, proje, koordinasyon ve yetişme sorumluluğu da bizim üzerimize tevdi edilen görevler arasındadır. Rabbim yardımcımız olsun. Spor kenti Samsun size feda olsun.

Ama sadece bu değil, Sağlık Kenti Samsun Projesi`ni de harfiyen takip etmeye devam edeceğiz. Samsun Türkiye`de az sayıda kampüs hastane şehirlerden birisi haline gelecek. `Üniversiteler şehri Samsun` vurgusuna da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sadece bize tevdi edilmiş olan bir bakanlığın imkan ve bütçeleriyle değil, Türkiye`deki 25 bakanlığın 25`inin de imkan ve bütçeleriyle, hizmet kapasiteleriyle Samsun`un hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Hayalim şudur; Samsun`da AK Parti İl Teşkilatı, Büyükşehir Belediyesi, kamu kurumlarının koordinasyonu, sivil toplum örgütlerinin çaba ve katkıları, bütün bunları büyüyen bir Samsun için gelişen bir Samsun için, kalkınan bir Samsun için dostluk ve kardeşlik anlayışı içinde bir araya getirme çabamız devam edecek.

Ötekileştirmek, ayrıştırmak, kırgınlık, dargınlık, küskünlük yok. Bunların bizim kitabımızda yeri olmayacak. Her kimin Samsun`a dair güzel bir projesi varsa o projeye canla başla sahip çıkmayı birinci görevimiz sayacağız. Samsun`u sadece Karadeniz Bölgesi`nin değil, Karadeniz Havzası`nın lokomotif vilayeti haline getirmek üzere bütün imkanları devreye koyacağız. Samsun ile Karadeniz`in karşı kıyısı, Rusya ve Ukrayna ile ticaret imkanları bu şehrin lokomotifliğinde harekete geçecek. Samsun önümüzdeki 4 yılda sağlık, spor, eğitim, sanayi altyapısındaki eksiklikleri tamamlayacak.

Turizm yatırımları önümüzdeki 4 yıl içinde tamamlanacak. 4 sene sonraki Samsun nasıl bir Samsun olacak, bu Samsun`u gerçekleştirme hayali varken biz ufak tefek problemlere takılıp kalamayız. Senlik benlik davalarına takılıp kalamayız. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak milli tarih, milli kültür, ahlak ve medeniyet bilinci olan, mazisine inanan, ecdadına bağlanan bir gençliğin yetişmesi için çalışacağız ve bunu başaracağız" şeklinde konuştu.
Bakan Kılıç, konuşmasının ardından bayanlara karanfil dağıttı.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir