• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2411.971
  • ...
Tesettür ekipleri oluşturmalı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızlarımız tesettür ekipleri oluşturmalılar

İslamın başlangıç günlerine baktığımızda şunu görürüz ki, ilk Müslüman olanların her birini bizzat Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz değil, onların kendi arkadaşları İslam’a çekmiştir.

İslamın iyi arkadaş ve kötü arkadaş konusundaki titizliğini hepimiz biliriz.

İyi ve kötü arkadaşın insan üzerindeki etkisi gerçekten her Müslüman tarafından bilinmekte, konuyla ilgili ahlak kitaplarında büyük bölümlerin ayrıldığını görmektedir.

Bizim burada söylemek istediğimiz, kendimizin iyi bir arkadaş olarak başkalarını İslam’a davet konusudur.

Hiç unutmayalım ki, genç bir arkadaş olarak elimizde çok büyük bir fırsat vardır. Arkadaşın arkadaşı daha çok etkileyebilme fırsatı.

Nice anne babalar vardır; evlatlarının içkiyi, kumarı ve kötülükleri bırakması için adeta çırpınırlar, yalvarırlar. Namaza başlaması için didinir dururlar. Gel gör ki çocuklarına kolay kolay söz anlatamazlar. Bu demek değildir ki, baba ve anne evlat üzerinde etkili olamaz. Bizim verdiğimiz misal, küçükken eğitmeyip, evladı içkiye kumara başlayınca kafası dank eden anne babalardır. Ve bu gibi anne babaların sayısı her halde diğerlerinden çok fazladır.

Evet nice insanlar, gençler vardır ki, babalarının annelerinin yalvarmasıyla yola gelmezler de, bir gün bir arkadaşının koluna girmesiyle yönünü değiştirir. Bunlar hepimizin gözü önünde cereyan eden olaylar değil mi?

İşte sizler, arkadaşlarının koluna giren, kötü yolunu değiştirmeye çalışan kişilersiniz.

İyi düşündüğümüzde şunu görürüz ki, bugünkü Müslüman gençliğin büyük bir çoğunluğu arkadaşı sayesinde İslama gelenlerdir. Kaçımız annesi babası sayesinde hak yoldayız, kaçımız arkadaşları sayesinde?

İnsanoğlunun yaratılışında vardır. Babanın annenin ve öğretmeninin nasihatlerine itiraz etmez, doğruluğunu kabul eder. Fakat gel gör ki, uygulamaz onu. Büyüklerin görevi hep böyle konuşmak, nasihat etmektir zanneder.

Onların gösterdiği doğru yolda gidebilmek için kendi arkadaşları, düşüp kalktığı kişiler arasında kendisine destek arar.

İslamın genç davetçisi gençler ve bayanlar!

İşte bu destek sizsiniz. Annelerinin, babalarının öğütleriyle doğru yola gelmeyenlerin koluna girerek siz öğreteceksiniz onlara doğru yolu.

Hem sadece annelerinden babalarından iyi öğüt dinleyip de uygulayamayanları değil, evlerinde hakikat adına hiç bir şey konuşulmayanları, hatta evleri tarafından bizzat kötü yola itilenlerin elinden de siz tutacaksınız. Onların üzerindeki etki gücünüzü düşünerek ve bu güce güvenerek davet işine başlayacaksınız. Siz bu halinizle müftülerden, vaizlerden ve imamlardan daha büyük bir güce sahipsiniz, bunu asla unutmayınız! Çünkü onlar bir okula, bir sınıfa girip bir gencin yanına oturamazlar. Onlarla bahçede sokakta kol kola dolaşamazlar.

Sizin omuzunuzda bu anlamda büyük bir yük vardır, bu yük karşılığında da büyük bir ecir vardır. Siz bu anlamda Mus’ab bin Umeyr değil misiniz?

Haydin bakalım, Allah Teâlâ sizin elinizle kaç kişiyi doğru yola getirecek! Müslüman genç kardeşlerim! Hemen davete başlamak zorundasınız. Bulunduğunuz sınıfta, mahallede, kalmakta olduğunuz yurtta İslam`ı sunabileceğin gençleri hemen şimdiden seçmelisin!

Özellikle genç bayan kardeşlerime sesleniyorum.

Bulunduğunuz çevrede hemen tesettür ekipleri oluşturmalısınız. Görülmüştür ki, gerek kitaplardan okuyarak, gerek başkalarının öğüt ve davetiyle örtünmenin doğruluğuna ve gerekliliğine inanmış nice bayanlar buna rağmen örtünmemişler, örtünememişler, kıyısına gelip durmuşlardır.

Çünkü içlerine girecekleri, kendilerine katılacakları bir örtülüler gurubuna, bir arkadaş gurubuna ihtiyaç duymaktadırlar.

Evet, nice hanımları örtünmeleri konusunda tam olarak ikna ettiğimiz halde, örtüsüzlüğün ne büyük bir suç ve cinayet olduğunu gördükleri ve buna yakinen inandıkları halde kendileri bir türlü örtünememektedirler.
Yapılan araştırmada görülmüştür ki, bu kardeşlerimize destek lazım, bu kardeşlerimizle okullarında, mahallelerinde birlikte olacakları tesettürlü kardeşlerine ihtiyaç duymaktadırlar.

Şimdi size düşen görev, en güzel bir şekilde tesettüre bürünerek bir ekip oluşturmanızdır.

Okulunuzda, sokağınızda, iş yerinizde ve bulunduğunuz yerde tesettürlü bayanlar olarak bir araya gelip ciddi bir davet başlatmalısınız. İçinize alabileceğiniz, gurubunuza katabileceğiniz bayanların listesini çıkararak her birine özel vakit ayırmalısınız.

Yani Allah için bir tesettür seferberliği başlatmalısınız! Bunu sizden daha iyi kim yapabilir, söyleyin Allah aşkına!

Mehmed Göktaş / İnzar Dergisi / Temmuz 2011

Bu haberler de ilginizi çekebilir