• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
`Tesettür İslam`ın Nişanlarındandır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hak ve Özgürlükler Platformunun geçen hafta başlattığı tesettür seferberliği kapsamında platform üyesi derneklerden Sevgi-Der (Sevgi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği) bugün saat 14.00`da Vural Konferans Salonunda bayanlara özel "Tesettürü Sevme ve Sevdirme" semineri düzenledi.

Seminer Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminer, tesettür yasağının tarihçesi ve yasağa karşı verilen mücadelenin seyri hakkında sunulan sinevizyon gösterimiyle devam etti. Yoğun ve kalabalık bir katılımın olduğu programda okunan ilahi ve marşlar katılımcıları duygulandırdı.

 "Tesettür Seferberliği Başlattık"
"Tesettürü Sevme ve Sevdirme" seminerinde konuşan Sevgi-Der üyelerinden Aynur Çöklü, gündemlerinde tesettür seferberliği olduğunu ve tesettür kavramının sıkça duyulacağını söyledi. Toplumsal yozlaşmanın, ahlaki çöküntünün had safhaya vardığını, aile, namus mefhumu ve manevi değer yargılarının kıymetsizleştirildiğini belirten Çöklü, tesettür konusunda halkın bilinçlendirilmesi toplum merkezinde değişimlere vesile olacağını kaydetti. İşte bu bilinç ve tespitle tesettür seferberliği başlattıklarını söyleyen Çöklü, "Adı üstünde seferberlik. Maddi manevi tüm imkânlarımızı bu mesele üzerinde yoğunlaştırmak, fedakârlıkta bulunmak ve bu iş için emek ve zaman harcamalıyız." dedi.

"Millet Ne Durumda Olursa Olsun Referansımız İslam`dır."
Yüksek manevi değerlere sahip bir neslin, Müslüman kadınların gayret ve çabalarıyla yetişebileceğinin mümkün olacağını vurgulayan Çöklü, tesettürün mahiyeti hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Çöklü, "Kendimizi toplumun bozulan yanlış adet ve göreneklerine göre değil, İslam`a teslim etmeliyiz. Milletin aşırı açık- saçıklığına bakıp "Bizler millete göre daha iyiyiz. Millet bu kadarını da yapmıyor. Bizler de aşırıya gitmeyelim." evhamına kapılmaktan daha tehlikeli bir bakış açısı yoktur. Çok tehlikeli sözler ve düşünceler bunlar. Millet ne durumda olursa olsun referansımız İslam`dır. Bizim ölçütümüz millet değil, İslami yaşam tarzıdır. Şurası unutulmamalıdır ki bu bahanelerin hiçbir haklı tarafı olmadığı gibi, bu düşünce sorumluluğumuzu da hafifletmez." ifadelerini kullandı.

 "Allahın Emrini Her Şeyin Üstünde Tutun"
Tesettür seminerinde Kürtçe konuşma yapan dernek üyelerinden Saliha Önen, insanların açık düşmanı olan şeytanın, kendisi gibi insanlarında Allah`ın rahmetinden uzaklaştırılmasını ve azabına nail olmasını istediğini ve dolayısıyla Müslüman bayanların tesettüre çok dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Önen, Dıyêmin, xuşkêmin hay ji nuxmandina xwe hebin, emrê Xweda raserî hertişti bigrin.(Annelerim, bacılarım tesettürünüze önem verin. Allah`ın emrini her şeyin üstünde tutun.) Nîşanî şeytan u dostêwî bidin, ku win lêpey Qur`an`êne, ümmeta Muhemmed`ine çarçeflî, mantolî, biçarik u şerpelîne.(Şeytan ve dostlarına Kuran`ın peşinde ve Muhammed`in Ümmeti olduğunuzu çarşafınızla, mantonuzla, tülbent ve eşarbınızla gösterin)" şeklinde konuştu.

 "Tesettür İslam`ın Nişanlarındandır"
Ezan, cami ve Kâbe nasıl ki İslam`ın nişanlarından ise tesettüründe İslam`ın nişanlarından olduğunu söyleyen Önen, " Pîrekê temamê dînê berya Îslamyetê nixmandıbune…(İslam`dan önceki bütün dinlerdeki kadınlar tesettürlüdür.) Pirekê dînê Îslamê, lê her alîyê cîhanê ancağ bê nuxmandina xwe têne naskirin. (İslam dinindeki kadınlar dünyanın her tarafında tesettürle tanınıyorlar.) Çewa ku Azan, Camî, Nimêj u Ka`be âlametê dînê Îslamêne, nuxmandına weyı lê gori Qur`an`ê u Hedîsê resulê Xweda jı, âlamet u nîşan u sancağe jibuna dînê Îslamê.(Ezan, cami, namaz ve Kâbe nasıl ki İslamın alametidirler. Kuran ve Peygamberimizin hadislerine göre tesettürde İslam Dininin nişanı ve sancağıdır) dedi.

 "Başörtüsü Yasağına Karşı Mücadele Edilmeli."
Dünya hayatının oyun olmadığını ve imtihan yeri olduğunu söyleyen Önen, cenneti kazanmanın da ucuz olmadığını sözlerine ekleyerek, Allahın emri olan tesettürün yasaklandığını söyledi. Önen, yapılan bu hukuk dışı yasağı kabul etmediklerini ve bu yasağa karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı

Tesettür Semineri daha sonra, tesettür mücadelesi verirken Konya`da şaibeli bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden şehide Filiz Beyaz`ın mücadelesini konu alan 3 perdelik kısa bir tiyatro sunumu yapıldı. Hak ve Özgürlükler Platformunun tesettür hakkında hazırlamış olduğu tesettürle ilgili broşürler seminer sonrası katılımcılara dağıtıldı.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24261.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24259.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24262.jpg

 

M. Salih Özcan -İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir