• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Bölgedeki Gelişmeler Bizi Olumsuz Etkiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Özcan Doğruhaber

Siyonist israil işgal rejiminin Filistin üzerindeki Yahudileştirme faaliyetleri her geçen gün artarak devam ediyor. İşgal ve zulümler öyle kanıksanır bir hale gelmiş bulunuyor ki yapılanlar basın ve medya aracılığıyla dünya kamuoyuna sunulduğu halde kimseden bir çıt çıkmıyor. Özellikle de Mısır’da devam eden kaos ve Suriye iç savaşı, Filistin sorununu arka plana itmiş bulunuyor. Filistin’de meydana gelen israil zulmünü anlatan haberleri yayınlayan bir Filistin haber sitesinin ana sayfasında günün bir saati attığı bazı haber başlıkları, Filistin’de yıllardır yaşanan israil zulmünün her gün tekrarlanan bir özetini oluşturuyor aslında.
Bu haber başlıkları;

-İsrail Ordusundan 60 Kadın Asker Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi.

-İşgal Güçleri, Kefer Kaddum Beldesinde Düzenlenen Gösteriye Müdahale Etti.

-Batı Yaka Güvenlik Birimleri (Mahmut Abbas’a bağlı) Hamas Üyesi 3 Kişiyi Gözaltına Aldı.

-İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka’da 11 Filistinliyi Gözaltına Aldı.

-El-Halil’in Güneyinde Yaşanan Çatışmalarda Bir Filistinli Genç Şehit Oldu.

-Arap İnsan Hakları Örgütü, Yahudileştirme Projelerinin Tehlikesine Dikkat Çekti.

-İsrail Mahkemesi, Yerleşimcilerin Ebu Receb Ailesine Ait Evi İşgalini Onayladı.

-İşgal Güçleri Geçen Ay 230’dan Fazla Filistinliyi Gözaltına Aldı.

Bu başlıklar Filistin’de hemen hemen her gün yaşanan zulüm ve trajedilerin sadece küçük bir kısmı ve özeti. Ya yapılan katliamlar? Halen devam ettirilen sürgünlerle beş milyon Filistinli dünyanın değişik coğrafyalarında ailesinden, yurdundan, toprağından uzak mülteci olarak hayatlarını sürdürüyor. Birçoğu vatan hasretiyle yurdundan uzakta hayata gözlerini yumuyor.
Gazze’deki son durumu ve Başbakan Erdoğan’ın Gazze’ye yapacağı ziyareti Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı İsmail Rıdvan’la konuştuk. Bakan Rıdvan, ambargonun eskisi gibi sıkı olmasa da Gazze’de hayat şartlarını zorladığını dile getirdi. İslam dünyasına da seslenen Bakan Rıdvan, Filistin sorununun tüm ümmetin meselesi olduğuna dikkat çekti.

ELEKTRİK, İLAÇ VE YAKIT SIKINTISI CİDDİ BOYUTLARDA

Gazze’deki son durum nedir? Ambargo insanları, şehri nasıl etkiliyor?

Gazze’nin üzerindeki ambargo devam ediyor. Özellikle Mısır’daki olaylar Gazze’de hayatı olumsuz etkiliyor. Elektrik kesintileri daha da arttı. İlaç ve yakıt sıkıntısı ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Ancak yine de şunu söyleyebilirim ki Gazze üzerindeki ambargo aynı şiddette devam etmiyor. Ambargo deliniyor. Şu an ambargoda bir hafifleme olduğunu söyleyebilirim.

BÖLGEDEKİ GELİŞMELER BİZİ OLUMSUZ ETKİLİYOR


Arap Baharı’nı yaşayan ülkeler ve özellikle Suriye iç savaşı, Filistin sorununu ikinci plana itmiş görünüyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Dediğiniz gibi bölgedeki gelişmelerin bizi olumsuz etkilediği doğrudur. Yardımlar konusunda olsun, Müslüman kamuoyunun dikkati ve ilgisi olsun, Filistin sorunu bölgesel gelişmelerden bizim açımızdan olumsuz etkileniyor. Ancak bu bizim direnişimizi, mücadele azmimizi kırmıyor. Biz biliyoruz ki Filistin sorunu ümmetin en önemli sorunudur. Eninde sonunda tekrar birinci sıradaki yerini alacaktır.

ERDOĞAN’IN ZİYARETİ AMBARGONUN KIRILMASINDA ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYACAKTIR


Başbakan Erdoğan’ın, bugünlerde Gazze’yi ziyaret etmesi bekleniyor. Bu ziyaret Gazze’ye ne kazandırır?

Erdoğan’ın Gazze’ye ziyareti tarihi bir ziyaret olacaktır. Çünkü bu ziyaretin siyasi, ekonomik ve psikolojik sonuçları olacaktır. Bu ziyaret Filistin halkına moral olacak, ambargonun kırılmasında önemli bir rol oynayacaktır. Ayrıca bu ziyaret Gazze hükümetinin tanınması anlamına gelecek ve başkalarını da bu yönde cesaretlendirecektir.

KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA TEHLİKE ALTINDA


Siyonist işgal rejimi israil’in Filistin halkına yönelik zulümleri, Yahudileştirme faaliyetleri her geçen gün artarak devam ediyor. Yaşanan bu zulümlere ve yapılanlara tepkiniz nedir?

Kudüs ve Mescid-i Aksa tehlike altındadır. Harem-i İbrahim’de yaptıkları gibi zaman ve mekân taksimiyle Mescid-i Aksa üzerinde Müslümanların haklarını kısıtlamak istiyorlar. Ama biz bunun farkındayız ve asla buna izin vermeyeceğiz.
- Teşekkür ederiz.
- Ben teşekkür ederim.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir