• DOLAR 32.539
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2493.206
  • ...
SON DAKİKA
Ağrılılardan yolların düzensiz yapılmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı'nın parke taşları ile döşenmiş şehir merkezi yolları sökülüp yerine asfalt dökülerek yeni düzenleme yapıldı. 20 gün önce yapılan ve şehrin birçok noktasında yapımı devam eden yolların düzensiz ve özenmeden yapıldığını ifade eden Ağrılılar, "Sadece bir kış geçirilecek kadar ömürlü yol yapılıyor" sözleri ile yetkililere tepki gösterdiler.

 

İnşaat firma tarafından yapılan yollarda telefon ve elektrik hatları için bırakılan kapakların, asfaltın üstünde veya çukurluk halinde bırakılması ve Belediye tarafından yapılan su kanallarının kapaklarının yerleştirilmemesi, içinin çöpler ile doldurulması vatandaşın tepkisine sebep oldu.

 

Ağrı için yapılan çalışmaların düzensiz olduğunu söyleyen İç Mimar İbrahim Konyer, çalışma yapılmadan önce her şeyin hesaplanarak, plansız hareket edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Konyer, "Ağrı'da kaldırım, yol gibi çalışmalar yapılırken organize şeması kurulmadan yapılıyor. Altyapı çalışması yapılmadan asfalt döküldü, sonra kazma işlemi yapılarak logar boruları döşeniyor. Belediye işini bitirdikten sonra elektrik firması gelip kazım işlerini yapıyor. Belediyemizin organize şemasının olmaması en büyük sıkıntı. Aynı zamanda yapılan kaldırımlar vatandaş için bir anlam ifade etmiyor. Kaldırım ne kadar büyük olursa olsun esnaf bunu ikinci dükkan olarak kullanıyor. Esnaf malzemesini kaldırıma döşüyor, kahvehaneler hakeza anlatmaya gerek yok. Ailemiz ile kaldırımda yürümekten haya ediyoruz.

 

Asfalt ekibi çalışırken yolun ortasında bırakılan kapak çukurlukları ilgimi çektiğinden dolayı sordum çalışanlara, neden bu kapaklar ya alçakta ya da asfaltın üstünde bırakılıyor. Neden böyle yapıyorsunuz dedim. Çalışan da, bu bizim işimiz değil, belediyenin işi. Bakın sonuçta denetimsiz bırakılmış, iş düzensiz yapılıyor. Belediyemiz de bu konuda çok pasif. Asfaltın altına çakıl döküp yapmışlar. Bir kışı geçirecek şekilde asfalt yapıyorlar, gelecek yıl bakıyorsunuz, yapılanın hepsi boşa çıkıyor. Aynı zamanda su kanallarını yol kenarlarında yapmışlar ama kapak takmamışlar, gidin bakın hepsinin içi çöp dolmuş. Sonradan getirip takacağın kapağın ne manası kalır. İşlerin düzenli yapılması lazım yoksa yapılan hiç bir işin manası kalmaz" dedi.

 

Çalışmalar tepki gösteren diğer bir Ağrılı İrfan Yıldız ise, zenginlerin, garibanları sömürdüğünü ve belediyeciliğin olmadığını savundu. Yıldız, "Bizim ödediğimiz vergi ile yeni yapılan asfaltın malzemeden çalınarak düzensiz bir şekilde yapılmış. Konuşmaya gerek yok, yol kendi kendini anlatmaya yetiyor" şeklinde konuştu.

 

Çamurun üzerine asfaltın yapıldığını ileri süren T. Yasin Ramazan da, "Yollar çok dar ve asfaltımız da bozuk, çok kötü mal kullanılmış. Şu anda yapılan asfalt çamurun üzerine dökülerek düzensiz bir şekilde yapıldı" dedi. (Ömer Adıgüzel, Mehmet Çetin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir