• DOLAR 32.603
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2415.147
  • ...
Aile Meclisi Başkanı Çevik: Aileyi ifsat eden kuruluşlar kapatılsın, yasalar kaldırılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Aile Meclisi, anayasa düzenlenmesi gereken maddelere ilişkin taleplerini dile getirmek amacıyla 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır tarihi Ulu Camii önünde Cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasını Türkiye Aile Meclisi Başkanı Âdem Çevik yaptı.

Basın açıklamasında konuşan Çevik, anayasada yer almasını istedikleri maddeler, daha önce bulunup sonradan yapılan değişikliklerle kaldırılan birtakım ifadelerin tekrardan yer alması, aileyi yıkan bir takım sözleşme ve uygulamaların kaldırılması ile bu yönde örgütlenen yapılan tasfiye edilmesi gerektiği konularına değindi.

"İslam hukukunu çiğneyen kanunların değiştirilmesini istiyoruz"

Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde anayasa komisyonunun toplandığını belirten Çevik, "102 yıl önce bugün 1921 anayasası, ondan önce 1876 anayasası ve meclis olarak Meclis-i mebusan açıldı. 1876 anayasasının 11'inci maddesi, 1921 anayasasının 7'nci maddesi ve 1924 anayasasının 2'nci maddesinde devletin dini İslam idi. Bugün ise kimliklerimizde din ve cinsiyet hanesi yok. Ailemizin ve neslin korunması için tekrardan 'Anayasada devletin dini İslam olsun' diyor ve İslam'a aykırı aileyi yıkan yasaların ıslah edilmesini, İslam hukukunu çiğneyen kanunların değiştirilmesini; Türk Ceza Kanunu, Medeni Kanunu ve İdare Kanununun İslamileştirilmesini istiyoruz." dedi.

5 Şubat 1937'de İnönü'nün teklifiyle 'Devletin dini İslam'dır' maddesinin anayasadan çıkarıldığını sözlerine ekleyen Çevik, "10 Nisan 1928'de resmi gazetede yayımlandı. Dine, aileye, millete karşı savaş ilan edildi. 30 Ocak 1932'den 16 Haziran 1950'ye kadar ezan yasaklandı. İşgalciler bile bu toprakları işgal ettiklerinde ezanımıza, Kur'anımıza, harflerimize, dinimize ve dilimize dokunmadı ama 16 nisan 1932'de meclise karşı darbe yapıldı. İslam'a bağlı kalacağına yemin eden meclis feshedildi ve 2'nci meclis atamayla seçildi." ifadelerini kullandı.

"Feminist eşcinsel terör örgütleri kapatılsın"

Toplumun özü olan İslam'a dönmesi için birtakım düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yapan Çevik, şunları söyledi:

"Bizler ailemizi korumak için Kur'an-ı Kerim ve din kültürü ve ahlakı dersinin zorunlu olmasını istiyoruz. Bütün okullarda Kur'an ahlakı dersi mecburi olmalı yoksa ailemiz ve neslimizin yanı sıra uyuşturucu bataklığına saplanan gençlerimizle beraber devletimizde gider. Diyanetimizi ifsat yasalarından korumak için aileyi yıkan toplumsal cinsiyet eşitliği ve adaleti maskesiyle SEDAV sözleşmesi, dünya sağlık örgütünün dayatmasıyla meşrulaştırılan eşcinselliğin kaldırılıp yerine İslam'a uygun yasaların yapılmasını istiyoruz. Yani fabrika ayarlarına geri dönülsün istiyoruz."

Çevik, "İşgalci İngilizlerin İngilizce, Yunanların latin, Fransızların laiklik, İtalya'nın idare hukuku dayatmasını aldık. Çare; Allah'la savaşan kanunların inancımıza, fıtratımıza, hukuka uygun yasalar olmasıdır. Bizleri daha önce laik-antilaik, Kürt-Türk üzerinden birbirimize düşürenler bugün kadın-erkek düşmanlığı üzerinden vurmaya çalışıyor. Feminist eşcinsel terör örgütleri kapatılsın, bunlar ailemizi ifsat ediyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir