• DOLAR 32.533
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2429.155
  • ...
İstanbul'a 10 yeni vapur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, filosuna yeni vapurlar katıyor. Belediye, ihaleyle her iki yöne de hareket edebilen ve manevra için süre kaybının yaşanmadığı, yerden tavana kadar camla kaplanmış gemiler almayı planlıyor. Alınması planlanan gemilerin yolcu kapasitesinin ise 700 kişi olacağı belirtiliyor. İlk etapta 4 vapurun alınacağını ifade eden belediye yetkilileri, bu sayının 10'a tamamlanacağını söyledi. İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla kent insanının deniz ulaşımından daha fazla yararlanabilmesi amacıyla İstanbul Belediyesi, deniz ulaşımına yönelik yatırımlarını sürdürüyor.

 

Yolcu memnuniyetinin artırılmasına yönelik yenilenen iskeleler, inşa edilen modern ve panoramik vapurların ardından iki yaka arasında her iki yöne de hareket edebilen yolcu gemisi inşa edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Şehir Hatları'nın filosuna ilk etapta 4, toplamda 10 yeni yolcu gemisi katılacak.

 

Teknolojik imkânlarla donatılacak yeni gemilerin en önemli özelliği engelli yolcuların erişimini kolaylaştırması olacak. Yüksek manevra kabiliyetli, hızlı, konforlu ve iki yönlü hareket kabiliyetine sahip olacak yeni gemiler, mevcut yanaşma manevrasından farklı olarak önden ve arkadan çift yönlü yanaşabilecek. Yeni gemilerle sefer başına yüzde 25 yakıt ve zaman tasarrufu sağlanması hedefleniyor. İstanbul'da deniz trafiğinde standart belirlemek ve mevcut ulaşım sistemleriyle daha hızlı entegre ve koordine etmek amacıyla filoya katılması planlanan gemiler teknolojinin son yenilikleriyle donatılacak. (Cihat Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir