• DOLAR 32.382
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.174
  • ...
Tarım ve Narenciye Çavuşlar ve İşçiler derneği kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Tarım ve Narenciye Çavuşlar ve İşçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şuayip Tunç, tarımda çalışan arkadaşlarının haklarını savunmak çalışanlar arasında birlik ve dayanışmayı sağlamak için faaliyette bulunduklarını söyledi.

Tunç, "İşverenle dernek üyesi çalışan işçi arkadaşlarımız ve işçi çavuşlarımız arasında birlik ve beraberliği sağlamaktır. Derneğimize üye 5 bin işçi arkadaşımız ve 90 işçi çavuşumuz bulunmaktadır. Dernek olarak işçilerimizin ve çavuş arkadaşlarımızın haklarını korumak ve kollamak en öncelikli çalışmalarımız arasındadır. İlçemiz belde ve köyleri ile tarımda büyük bir alana sahip. Tarıma alanında faaliyetlerimiz bir yılın her ayında devam etmektedir. İşçi arkadaşlarımız özellikle narenciye bahçelerinde daha çok iş bulmakta ve burada çalışmaktadır. Geçtiğimiz sezon diğer il ve ilçelere oranla düşük seviyede belirlenen işçi yevmiyelerinin yeni sezonda iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yürütmekteyiz. İşçilik ve de özellikle tarlada çalışmak çok zor bir iştir. Dernek üyesi arkadaşlarımızın haklarının korunması için girişimlerimiz devam edecektir." dedi.

İlçede yeni kurulan Tarım ve Narenciye Çavuşlar ve İşçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerini makamında kabul eden Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel de konuşmasında, "İlçemizde kurulan bu derneğimiz tarım işçilerimizi ve çavuşlarını bir çatı altında toplamıştır. İlçemiz belde ve köyleri ile tarım alanı çok geniş bir yerdir. Tarım alanında hizmet veren işçi arkadaşlarımızın bir araya gelerek kendi aralarında birlik ve beraberliği sağlamaları son derece sevindirici bir gelişmedir." dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir