• DOLAR 32.592
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2411.99
  • ...
Tarsus protokolü ilk iftarı vatandaşlarla açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Ramazan ayının tutulan ilk orucunu, 27 Aralık Stadında halkla birlikte açan Tarsus Protokolü, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dilediler.
 
Tarsus 27 Aralık Stadında kurulan yer sofrasında iftar açan ve Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, "Bizler insanlığı, sevgiyi, saygıyı, bir arada olmayı en üst meziyet sayan bir dinin mensuplarıyız. İşte burada sizlerle beraber, bu güzellikleri paylaşıyoruz. Ümit ediyoruz ki, Ramazan ayıyla beraber dünyanın dört bir yanında işkence gören eziyet çeken kardeşlerimizin eziyetleri son bulsun, vatanlarından, sılalarından ayrılmak zorunda kalan Müslümanlar memleketlerine geri dönsünler, tekrar huzurlu bir hayat sürdürsünler. Ben bu güzel sofrayı hazırlayan değerli belediye başkanımıza, belediye çalışanlarına ve katılan siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadesi kullandı.
 
Ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olduğunu vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, "Yaz mevsiminde bir Ramazan ayını birlikte karşılıyoruz. Bu sıcak ortamda vatandaşlarımız inançları doğrultusunda, inançları gereği ramazan orucu tutmanın gayreti içerisindeler. Biz de Tarsus Belediyesi olarak, her yıl olduğu gibi bu yılda özellikle, dar gelirli vatandaşlarımıza Ramazan ayında bir kase sıcak çorba verme gayreti içerisindeyiz. Ben bu vesile ile tüm hemşerilerimizin Ramazan ayını kutluyorum. Ramazan ayının huzur, dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini, artık anaların gözyaşlarının dinmesini ve memlekete artık sükunetin gelmesini niyaz ediyorum ve herkesi özellikle bu Ramazan ayı vesilesi ile birbirine hoşgörülü davranmaya ve dayanışma içerisine girmeye, birbirinin eksiğini kapatmaya maddi manevi yardım yapmaya davet ediyorum" dedi.
 
Tarsus Müftüsü Abdülkerim Akbaba tarafından okunan dua ile oruçlar hep birlikte açıldı.
 
İftar programına, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, ilçe Müftüsü, Ajans ve gazete temsilcileri ve Tarsuslu vatandaşlar katıldı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir