• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Baykal`dan Türkiye Ekonomisine `İBRETLİK` Övgü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antalya`da ziyaretlerde bulunan Deniz Baykal, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ile önce Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası`nı, daha sonra ATSO`yu ziyaret etti.

10 YILDAN BERİ İSTİKRARI KİMSE BOZAMADI

Türkiye`de `dünyada ekonomi allak bullak, bütün ülkeler büyük sorunlarla karşı karşıya, gene biz iyiyiz` duygusunun olduğunu anlatan Baykal, "Bu doğrudur. Ama sormak lazım niye şimdi biz iyiyiz? Çok duyarlı bir anlayışla yönetiliyoruz, ondan mı iyiyiz, yoksa bir on yıl önce bu konuda Türkiye çok ciddi önlemler aldı. Siyasi bedeller ödedi. Ekonomi politikasını yeniden şekillendirdi. Ve 10 yıldan beri bunu da kimse bozamadı. Çünkü zaman içinde o politikanın yararlı olduğu ortaya çıkmaya başladı. Dünya da bunu memnuniyetle karşıladı. O sayede mi bugün Türkiye iyi. 10 yıl önce biz o tedbirleri alırken Avrupa bol para ortamında vur patlasın çal oynasın yaşıyorlardı." şeklinde konuştu.

EKONOMİDEKİ BAŞARI HÜKÜMETİN DEĞİL!

Ekonomide bir başarı varsa bu başarının bugün iktidara ait olmadığını vurgulayan Baykal, "Bu başarı daha önce koalisyon döneminde izlenen politikanın, siyasi bedelleri ödenerek Türkiye`yi feraha çıkarmasıdır." dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir