• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...

BATMAN -Türkiye Gençlik Konseyi Batman İl Başkanı Mekan Görük Mısır'da askeri cunta tarafından yapılan darbeye tepki gösterdi.

Avrupa'nın her fırsata demokrasi açıklamalarının Mısır'daki darbeyle beraber yalandan ibaret olduğunun bir kez daha göz önüne serildiğini belirten Görük, "Gezi Parkı olaylarında ortalığı ayağa kaldıran Avrupa ülkeleri Mısır'da yaşanan darbeye sesiz kalmaları insanlık ayıbıdır" dedi.

Demokrasiyi sadece Avrupa ülkeleri için geçerli gördüklerine dikkat çeken Görük, "Yıllardır Türkiye'yi Avrupa Birliğine demokrasi yüzünden almayan güçler darbe karşısında sessiz kalmaları ne kadar samimiyetsiz olduklarını kanıtıdır." şeklinde tepki gösterdi.

Bir yıl önce yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi seçen halkın iradesinin kısa bir zamanda darbe yapılarak yok sayıldığını belirten Görük, "Mısır içindeki işbirlikçiler ve ülke dışındaki ajanların organizasyonuyla kontrol edilen süreç kanlı bir katliama dönüştü. Türkiye Gençlik Konseyi olarak bir kez daha Mısır'da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi ve darbecileri kınadığımızı ve lanetlediğimizi ifade ediyoruz. Mısır halkını iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi isteyen ülkeleri de Mısır'ın sivil yönetimine destek vermeye çağırıyoruz" şeklinde çağrıda bulundu. (Mehmet Mikyas-İLKHA)