• DOLAR 32.585
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2432.13
  • ...
Cuntacıların Anayasasına laikler de tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR - Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbe ile görevinden uzaklaştırılmasının ardından yerine cuntacı ordu tarafından atanan Adli Mansur geçici Anayasayı hazırladı.

 

İslami kesimin yanı sıra laik ve liberaller arasında da tartışma konusu olan geçici anayasaya tepkiler çığ gibi büyüyor.

 

Ulusal Kurtuluş Cephesi yaptığı açıklamada geçici hükümet tarafından hazırlanan anayasayı tanımadıklarını bildirdi.

 

Adli Mansur tarafından hazırlanan 33 maddelik anayasaya bir tepki de Tamerrüd (İsyan) ve 6 Nisan gençlik hareketinden geldi.

 

6 Nisan Gençlik Hareketi adına duyurulan açıklamada, yeni cumhurbaşkanının bu maddeler ile kendi yetki alanını güçlendirmek istediğini bildirdi.

 

Hürriyet ve Adalet Partisi: "Darbecilerin anayasasını kabul etmiyoruz"
Müslüman Kardeşler Teşkilatının siyasi ayağı Hürriyet ve Adalet Partisi yetkililerinden İsam İryan, "Bu anayasayı hazırlayanlar anayasanın asıl sahibi Halk Meclisini feshetti. Bizler darbecilerin hazırladığı anayasayı tanımıyoruz" dedi.

 

Cemaati İslami ve Bina ve Kalkınma partisi ise "meşru olmayan bir cumhurbaşkanının anayasası nasıl kabul edilir" diyerek Adli Mansur'a tepki gösterdi.

 

Ordu'dan uyarı geldi
Bu arada Darbeci Savunma Bakanı Abdülfettah Es-Sisi, Adli Mansur tarafından hazırlanan 33 maddelik anayasaya tepkilerin büyümesi üzerine bir açıklama yaptı.

 

Sisi yaptığı açıklamada, tüm siyasi gruplara geçici anayasaya saygı duymaları konusunda uyarıda bulundu.

 

Geçici yol haritasının kendileri için kırmızıçizgi olduğunu dile getiren Abdülfettah Es-Sisi açıklamasında, ülkede istikrarın sağlanması için geçici anayasanın oldukça şeffaf olduğunu ve en kısa zamanda seçime gidileceğini ifade etti.

 

Mısır'ın her yerinde Mursi destek gösterileri yapılıyor
Öte yandan Meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek gösterilerine ramazan engel olmuyor.

 

Teravih namazlarının kılındığı meydanlarda Muhammed Mursi'ye dualar ediliyor. (Osman Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir