• DOLAR 32.59
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2522.262
  • ...
Umut-Der`den Suriyeli Ailelere Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut-Der Gıda Bankası), Ramazan ayına özel olarak Batman`da ve Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan 240 Suriyeli aileye gıda yardımında bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Umut-Der Gıda Bankası Genel Başkan Yardımcısı Mahsum Ayyıldız, "Girmiş olduğumuz mübarek Ramazan ayı tüm İslam alemine özellikle Batman halkına hayırlı olmasını ve yapacağımız tüm ibadetlerimizin Allah (c.c) dergahında kabul edilmesini temenni ediyorum" dedi.

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da yardımlarına devam ettiklerini söyleyen Ayyıldız, "Umut-Der Gıda Bankası olarak her Ramazan ayı olduğu gibi bu Ramazan ayında da fakir ve muhtaçlara yardım ulaştırma noktasında Ramazana 3 gün kala ve ilk gününde ilk yardım kolileri dağıtılmaya başlandı. İlk yardımları malumunuz bu sene komşumuz olan Suriye`de iç savaştan dolayı ülkemize ve özellikle Batman`a yerleşen mağdur olmuş Suriyeli aileler mevcuttur. Bu nedenle Ramazan gıda yardımını ilk olarak bu kesime yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu amaçla 100 koli gıda paketi Ceylanpınar`a Suriyeli mağdurlara ulaştırılmak üzere gönderdik. Batman`da bulunan 140 Suriyeli aileye de bugün yardım kolilerimizi ulaştırdık. Toplamda 240 Suriyeli aileye yardım ulaştırılacaktır" ifadelerini kullandı.

Ramazan boyunca yardımlarının devam edeceğini hatırlatan Ayyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hayırsever kardeşlerimizin yapacakları yardımları son günlere bırakılmamasını tavsiye ediyoruz. Her zaman olduğu gibi hayırseverler, isterlerse yardımları kendileri ile beraber dağıtabiliriz, isterlerse yardım ulaştıracakları muhtaç aile listesini kendilerine çıkarabiliriz veya isterler ise yardımlarını bize ulaştırsınlar onlar adına dağıtalım. Bu konuda kim ne yaparsa Allah onlardan razı olsun. Ramazanda mağdur aileler gerçekten derneğimizden çok büyük bir beklenti içerisindedir. Onun için yardım etmek isteyen değerli hayırseverlerden 0488 212 10 21 veya 0506 746 87 97 telefonlara ulaşabilirler."

Kendilerine yardım verilen Suriyeli aileler ise, memnuniyetlerini dile getirerek, "Allah Umut-Der`den razı olsun. Bu Ramazan ayında bizleri hatırlayarak yardımcı oluyor. Biz zaten mağdur olduğumuz için Batman`a geldik. Bizleri yalnız bırakmayıp yardım elini uzatan Umut-Der yetkililerinden Allah razı olsun" dediler. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir