• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Mısır'da katledilenler için gıyabi cenaze namazı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Şanlıurfa İl Başkanlığı öncülüğünde, Mısır'da darbeciler tarafından katledilen Müslümanlar için teravih namazından sonra Balıklıgöl Camisi önünde gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

İHH, Mustazaflar Cemiyeti, İNHAP gibi kurumların katıldığı gıyabi cenaze namazına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz da katıldı. Mehmet Yavuz'un kısa bir konuşma yaptığı program M.Emin Baytar Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi.

 

'Müslümanlar bir vücudun azaları gibidirler' hadisine değinen Yavuz, doğudaki bir Müslüman'ın ayağına bir diken battığı zaman batıdaki Müslüman bunu hissetmiyorsa o Müslüman'ın imanında şüphe etmesi gerektiğini ifade ederek İslam davası uğruna Kahire'den, İskenderiye'den insanların Çanakkale'ye geldiğini bugün bizlerin de o kardeşlerimize karşı vazifemizi yapmamız gerektiğini vurguladı.

 

Mısır'daki gelişmeleri değerlendiren Yavuz, Müslüman Kardeşler Cemaatinin şehadet ekolünden geldiğini belirterek Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması, sınır kapılarının açılması ve şeriatın ilan edilmesini hazmedemeyen emperyalistlerin bu darbeyi desteklediğini ifade etti.

 

Yapılan duanın ardından kalabalık grup sessizce dağıldı. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir