• DOLAR 32.516
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2428.624
  • ...
 ABD’den bir Guantanamo rezaleti daha!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’nın, Somali`de terörle mücadele amacıyla gizli bir tesis kullandığı ve Mogadişu`da yine gizli bir hapishane oluşturduğu ortaya çıktı!

ABD’nin rezaletlerine bir yenisini eklediğini belirten Amerikan The Nation dergisi, CIA`nın, Hint Okyanusu kıyısında, içine kapalı bir toplumu andıran ve büyük koruma duvarlarının ardına gizlenmiş 10 kadar binadan oluşan `büyük bir kapalı kompleks`e sahip olduğunu yazdı ve buradaki uygulama ve çevrilen dolapların ABD halkından ısrarla gizlendiğini açıkladı..

Somalili askerlerce korunan bu büyük ve gizli kompleksin Somali’ye ait bir hava alanı gibi gösterildiği,ama bütün giriş ve çıkışların bizzat Amerikan askerleri tarafından kontrol edildiği ve İsrail istihbarat elemenlarının da burada ABD ajanları kimliğiyle çalıştığı belirtiliyor.

Amerikan The Nation dergisi, CIA`nın, bölgede El Kaide`ye bağlı Eşşebap örgütüne karşı `gizli saldırılar düzenleyebilecek ve `muharebe` operasyonlarında hedef gözetebilecek yetenekte olacak yerli bir saldırı gücü` oluşturmaya çalıştığını iddia etse de bunun bir yanıltmaca olduğu ve “Arap Baharları” na müdaheleler gibi,çok daha farklı amaçların güdüldüğü tahmin ediliyor. Nitekim bu ABD dergisi, CIA`nın ayrıca, Somali istihbarat servisinin merkezinde yer altında gizli bir hapishane oluşturduğunu, burada Eşşebap üyesi olduğundan şüphelenilen veya bu örgütle bağlantısı olduğu düşünülen kişilerin tutulduğunu belirtti. Bu kişilerden bazılarının Kenya veya başka yerlerde yakalandığını yazan dergi, hapishanenin resmen Somali istihbarat servisinin yetkisi altında olduğunu, ancak personel ücretleri ödemelerinin ve sorgulamaların CIA ajanları tarafından yapıldığını yazıyor. Buna benzer yerlerin ,akla gelmeyecek ülkelerde de olduğu, özellikle NATO üyesi ülkelerde ABD’nin bu tür gizli yerlerinin bulunduğu, bu konularda da yerli hükümetlerin bilgilendirildiği bilinmekte.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir