• DOLAR 32.566
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2432.943
  • ...
Hiçbir Firma Teklif Vermedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupa`da başkentinde cami bulunmayan tek ülke olan Yunanistan`da bin hangarın camiye dönüştürülmesi kararı yıllardır bir türlü uygulanamadı. Müslümanların, bodrumlarda, caddelerde namaz kıldığı Atina`da hangarın camiye dönüştürülmesi ihalesi yapılacaktı ancak hiçbir firma teklif vermedi.

Yunanistan Altyapı Bakanlığı bugün Yunanistan Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı adına Atina`da cami inşasını ihaleye çıktı. Maliyeti 946 bin euro olarak belirlenen "hangar cami" projesini üstlenecek inşaat firması çıkmadı.
Parlamentoda Atina`da cami inşası için çıkan onayın üzerinden 6 yıl geçtikten sonra, yaşanan tüm gecikmelere ve ortaya çıkan sorunlara rağmen Atina`nın Votaniko semtine inşa edilecek cami dün ihaleye çıkıldı. Ancak, ihaleye başvurusu süresinin sona erdiği akşam saatlerine kadar hiçbir firma teklif sunmadı. İhale kısa sürede tekrarlanacak.
Ulusal basında çıkan haberlere göre, inşa edilecek caminin Atina`daki Müslümanların ibadet ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla inşa edilecek geçici bir ibadethane olacağı, devletin gelecekte normal bir cami inşa etmeyi planladığı belirtiliyor.
İhaleye katılacak firmaların çıkması ve birinin bu projeyi üstlenmesi halinde bile "hangar cami"nin inşa edilip edilmeyeceği kesin değil. Çünkü, Yüksek Mahkeme, Pire Metropoliti Serafim, Yunanlı bir üniversite öğretim üyesi, deniz kuvvetlerinin iki subayı ve hangarın bulunduğu Votanikos semtinin 5 sakininin "Cami yapılmasın" başvuruları için ne karar vereceği henüz bilinmiyor.

İHALE SAATİNDE PROTESTO
Atina`da bir araya gelen aşırı sağcılar, Altyapı Bakanlığının Atina`daki ilk caminin inşası için dün düzenlediği ihaleyi protesto etti. İhalenin yapıldığı Altyapı Bakanlığına bağlı binanın önünde toplanan 100 kadar gösterici, ekonomik krizle boğuşan ülkenin, cami inşası için verilecek parasının olmadığına yönelik açıklamalarda bulundu. "Camilere hayır", "Şeriat istemiyoruz " sloganları atan göstericiler, üzerinde "okulları, hastaneleri kapatıyorsunuz. Cami mi yapacaksınız" yazılı pankart açtı.

Aynı grup mayıs ayında da caminin yapılması planlanan Atina`nın Votanikos semtinde gösteri düzenlemişti.
Camisi bulunmayan tek Avrupa başkenti Atina`da, Müslümanlar, namazlarını garajlarda, bodrum katlarında kılmak zorunda kalıyor.

PARİS`TE İFTAR
Bu arada Fransa`nın başkenti Paris`te kurulan iftar çadırından Müslümanlara, evsizlere ve Romanlara yemek dağıtıldı. Fransa İslami Yardımlar Kuruluşu`nun öncülüğünde ve çeşitli özel şirketlerin sponsorluğunda Saint-Denis Porte de Paris semtinde iftar çadırı kuruldu.

Ramazanın ilk iftarını kurulan çadırda yapmak isteyen Müslümanlar yemek kuyruğunda iftar saatini bekledi. İftar çadırına ayrıca, evsizler ve Romanlar da yoğun ilgi gösterdi. Özellikle çocuklar, çorba, pilav, et yemeği, meyve ve ayrandan oluşan ilk gün mönüsünü iştahla yedi. Saint-Denis Porte de Paris`de kurulan ve ramazan ayı boyunca açık kalacak çadırda her gün 700 kişilik yemek dağıtılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir