• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 2013 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe destekli tarımsal makine ve ekipman satışına başladı. Tutarın kalan yüzde 50`si de sıfır faizli olarak 6 ay vade ile kredilendirilecek.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu konuya ilişkin yazılı açıklamasında, 2013 Yılı Kırsal Kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında yüzde 50 hibe destekli tarımsal makine ve ekipman satışının başladığını belirterek ihtiyacı olan çiftçileri bu fırsattan yararlanmaya çağırdı. 26 Haziran’da başlayan başvuruların 22 Temmuz 2013 Pazartesi günü sona ereceğini belirten Kutlu, ihtiyacı olan üreticilerin kendilerine başvurmalarını istedi. Her makine ve ekipman için ayrı ayrı başvuru koşulları olduğunu aktaran Kutlu, başvurularda ilçe tarım müdürlüklerinden alınan çiftçi belgesi ile kimlik fotokopisinin istendiğini belirtti.

Toprak işlemeden hasada kadar yüzde 50 hibe destekli her türlü tarımsal alet ve makinenin geriye kalan yüzde 50’sini faizsiz 6 ay vade ile kredilendirdiklerini söyleyen Abdullan Kutlu, “Üreticilerimizin makine ve ekipman sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla yüzde 50’sini hibe destekli olarak devlet ödüyor. Geriye kalan yüzde 50’sini de Tarım Kredi Kooperatifleri olarak faizsiz 6 ay vade ile kredilendiriyoruz. İhtiyacı olan bütün çiftçilerimizin bu imkandan faydalanması için çağrıda bulunuyorum. Tarım Kredi Kooperatiflerine gelsinler kendilerine her türlü yardım yapılacaktır. Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri her zaman çiftçimizin yanında ve hizmetindedir.” dedi.

HANGİ MAKİNA VE EKİPMANA DESTEK VERİLİYOR?

2013 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında şu makine ve ekipmanlara destek veriliyor:

“Anıza doğrudan ekim makinesi ,arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, biçer bağlar, biçerdöver ürün hasadında kullanılan GPS ve dane ölçer, canlı balık nakil tankı, balıkçı gemilerinde soğuk depo, çayır biçme makinesi, çeltik fide dikim makinesi, çiftlik gübresi dağıtma makinesi, dal parçalama makinesi, diskli tırmık, el tarktörü, Fındık toplama makinesi, file sisiteminin kurulması, Güneş kolektörü,mibzer, motorlu tırpan,pamuk toplama makinesi,pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi,pülverizatör,sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, sıra arası çapa makinesi, su ürünlerinde buzlama makinesi, su ürünleri için kuluçka dolabı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, tanbur filtre, taş toplama makinesi, yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesi “