• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
 Fas`ta hükümet krizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fas`ta koalisyon hükumeti ortaklarından İstiklal Partisi bakanlarının görevlerinden istifa ettiği bildirildi.

İstiklal Partisi Sözcüsü Adil bin Hamza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanı Muhammed el-Vefa dışında, partimizin bütün bakanları Başbakan Abdulilah Benkiran`a istifalarını sundu" dedi.

Hamza, Ekonomi ve Maliye Bakanı Nizar Bereke, Enerji Maden Su ve Çevre Bakanı Fuad ed-Duveyri, Yurt Dışındaki Faslılardan Sorumlu Bakan Abdullatif Mazuz, Sanayi Bakanı Abdussamed Kuyuh`un da aralarında bulunduğu bakanların yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı Yusuf el-İmrani`nin de hükümetteki görevinden istifa ettiğini belirtti.

Söz konusu istifalara ilişkin başbakanlıktan henüz resmi açıklama yapılmadı.

İstiklal Partisi liderlerinden Kerim Galab`ın başkanlık ettiği 395 koltuklu Fas Meclisi`nde İstiklal Partisi`nin 60 milletvekili bulunuyor. İstiklal Partisi, 11 Mayıs`ta, hükümetin bireysel kararlar alması, yolsuzluğu teşvik eden politikalar benimsemesi ve Başbakan Benkiran`ın, parti liderliği ile hükümet görevini birbirine karıştırması gibi nedenlerden ötürü hükümetten çekilme kararı aldığını açıklamış, bunun üzerine Kral 6. Muhammed, karara müdahale etmiş ve Fransa`dan dönene kadar partinin görevini sürdürmesini talep etmişti. İstiklal Partisi`nin Genel Sekreteri Hamid Şubat ise hükümetten çekilme yönünde aldıkları karardan vazgeçmeyeceklerini söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir