• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Böyle Olur Kartelin İlahiyatçısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam’ı ve dindar kesimleri her fırsatta hedef almasıyla bilinen kartel medyası, Ramazan sayfalarını İslami konularda aykırı çıkışlar yapmaları ile dikkat çeken kişilere emanet etti. Ortaya çıkan bu durum “Kartel şecaat arz ederken, sirkatini söyledi” yorumlarına neden oldu.

DARWİNİZME SİNYAL ÇAKAN MİLLİYET’TE

Milliyet Ramazan sayfasını “Kur’an’da evrim vardır”, “Allah geleceği bilmez” şeklindeki açıklamalarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Abdulaziz Bayındır’a teslim etti. Nitekim Bayındır dünkü yazısında, okurlarının büyük çoğunluğu oruç tutmayan gazetede, “fazla oruç tuttuğumuzu” iddia ederek yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemeye çalıştı.

ATEİST DOSTU  ELİAÇIK’TAN SALVOLAR

Yurt’un tercihi de, Gezi eylemlerine verdiği destekle gündemde olan “Antiemperyalist Müslümanlar” grubunun lideri İhsan Eliaçık’tan yana oldu. Eliaçık Yurt gazetesine verdiği röportajda; ‘su içtim, 1 damla girdi, 2 damla çıktı, sakız çiğnedim’ gibi şeylerin orucu bozmayacağını söyledi.

CAMİ TAHRİPÇİSİNİN YAZARI DA BÖYLE OLUYOR

Vatan gazetesi ise kendini ilk kadın vaiz olarak tanıtan Feminist İlahiyatçı Beyza Bilgin’e Ramazan sayfasını emanet etti. Bilgin dünkü Ramazan yazısında da kadınlar konusunu işlerken, kadınların adet dönemlerinde ibadet edebileceklerini namaz ve oruç tutabileceklerini ileri sürdü.

SÖZCÜ KENDİNİ AÇIK ETTİ…

Sözcü de dün ilk sayfadan verdiği haberle kendini yalancı duruma düşürdü. Sözcü’nün en tepesinde “Hoş geldin ya şehr-i Ramazan” başlığına yer verilirken, hemen altta ise İslam karşıtlığıyla bilinen Emin Çölaşan’ın “Din ticareti doruk noktasına ulaşacak” şeklindeki köşe yazısının anonsu vardı.

“HÜRRİYET’İN CHP MUHABİRİNDEN RAMAZAN’A ÖZEL SAYFA”

Hürriyet gazetesi ise CHP muhabirine hazırlattığı Ramazan sayfasını okurlarıyla buluşturdu. Ankara’da CHP haberleri yapan Okan Konuralp, Ramazan’a özel haberleriyle 1 ay Hürriyet okurlarının karşısına çıkacak.

CUMHURİYET GÖREMEDİ!

Cumhuriyet gazetesi ise Ramazan’a kör oldu. Gezi Parkı eylemleriyle ülkeyi karıştırmak isteyen küçük azınlıklara büyük destek veren gazete, vatandaşlarının büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu Türkiye’de Ramazan Ayı’nı göremedi.

YENİAKİT

Bu haberler de ilginizi çekebilir