• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Başörtüsü Mağdurlarına “Memuriyet” Yolu Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümet torba yasa görüşmeleri sırasında verdiği bir önerge ile kılık kıyafetinden dolayı memuriyetle ilişiği kesilenlere yeniden kamuda görev alma yolunu açtı. Bu kişiler, üç ay içerisinde eski kurumlarına müracaat etmeleri halinde aynı veya benzer unvanlı kadrolara iki ay içinde atanabilecek. Üniversitede okurken başörtüsünden dolayı atılan öğrenciler de yaş şartı aranmadan memur olabilecek.

ZULME UĞRAYANLARA MEMURİYET YOLU AÇILDI

AK Parti Milletvekilleri Nurettin Canikli, Mihrimah Belma Satır, Mehmet Doğan Kubat, Muzaffer Yurttaş Ahmet Aydın, Ramazan Can, Bülent Turan, Erol Kaya, Mustafa Elitaş, Öznur Çalık, İsmail Tamer ve Mine Lök Beyaz imzasıyla 5525 sayılı kanuna eklenmesi için verilen önerge kılık kıyafetinden dolayı zulme uğrayan memur adayları ve üniversitelilere memur olma yolunu açtı.

ÜÇ AY İÇERİSİNDE MÜRACAAT ETMELERİ GEREKİYOR

Önergeye göre, 1 Ocak 1990 tarihinden bu yana 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi aday memur statüsünde görev yaparken aynı kanunun 125. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (g) alt bendinde yer alan kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmaktan dolayı disiplin cezası alan veya olumsuz sicil almış olmaları nedeniyle memurluktan ilişiği kesilenlere yeni bir hak verilecek. Bu kişiler, üç ay içerisinde eski kurumlarına müracaat etmeleri halinde aynı veya benzer unvanlı kadrolara iki ay içinde atanabilecekler.

MAĞDUR ÜNİVERSİTELİLERDE YAŞ ŞARTI ARANMAYACAK

Önerge ile ayrıca kılık kıyafet hükümlerine aykırı davrandıkları gerekçesiyle üniversiteleriyle ilişkisi kesilenler, daha sonra çıkan aflardan yararlanarak, ön lisans veya lisans öğretimini bitirmişlerse veya 31 Aralık 2015’e kadar bitirirlerse, iki yıl süreyle kamu görevlilerine giriş için ilgili mevzuatta öngörülen yaş şartı aranmayacak.

YENİAKİT

Bu haberler de ilginizi çekebilir