• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Vanlılar Ramazan'ı nasıl karşıladı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı başladı. Dün itibarıyla ilk teravihler kılındı. İlk sahurlar yenildi. Peki, halkta tatlı bir telaş uyandıran ramazanı Vanlılar nasıl karşıladı?

 

Mübarek Ramazan ayının ilk gününde ramazan ayını Van halkına sorduk.

 

İşte Vanlıların yorumuyla 11 ayın sultanı Ramazan ayı…

 

"Hem oruçlarını tutuyor hem de işlerine devam ediyorlar"

Köyde oturduklarını belirten İbrahim Köseoğlu, Ramazan ayında bol bol dua edeceklerini ifade ederek, "Ramazanı çok güzel karşıladık. Havalar çok sıcak. Köylülerimiz için tam da iş sezonudur. Kardeşlerimiz hem oruçlarını tutuyor, hem de işlerine yani kış hazırlıklarına devam ediyorlar. Allah yardımcımız olsun. Her şeye rağmen Ramazan çok güzel" dedi.

 

"Ramazanı çok güzel karşıladık"

Mübarek ramazan ayında bol ibadet ve günahlardan da tövbe edilmesi gerektiğini söyleyen Sinan Kurban, "Ramazanı çok güzel karşıladık. Hayır ve bereket ayıdır. İnşallah hayırlara vesile olur. Hamdolsun ramazan da çok güzel geçiyor" diye konuştu.

 

 

Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Mücahit Abi, "Ramazan ayında Rabbimize ibadet edeceğiz inşallah. Hayır, noktasında eksik kaldığımız konularda kendimizi yetiştirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

 

"Müslüman kardeşlerimize çokça dua etmemiz lazım"

Mübarek ramazan ayına ulaştıran Allah'a hamd eden Nedim Parsak, "Dünya Müslümanlarının hali ortadadır. Onun için Müslüman kardeşlerimize çokça dua etmemiz lazım. Çok şükür mukabelelerimize başladık. Güzel gidiyor çok şükür. Özellikle sahura dikkat etmemiz gerekir." şeklinde konuştu.

 

"Bu ayda ailevi programlar yapmalıyız"

Ramazanda ailelerin kendine özel programlar yapması gerektiğini de aktaran Parsak, "Aileyi ihmal ettiniz mi? Her şey bitmiş demektir. Bu mübarek ayda ailelerimizle birlikte en az bir saat Allah resulünün hayatı başta olmak üzere çeşitli programlarla değerlendirmemiz gerekir" dedi.

 

"Diğer illere göre Van serin"

Diğer illere göre Van'ın daha serin olduğunu söyleyen Ramazan Gültepe, "Ramazan çok güzel başladı. Allah tüm Müslümanlara yardımcı olsun. Bu mübarek ay hürmetine cenabı Allah zalimleri kahretsin. Dünyanın dört bir yanında Müslümanları katlediyorlar. Cenabı Allah tüm Müslümanlara yardım etsin, ramazanları hayırlı olsun" diye konuştu.

 

Namazda ibadetlerine daha da dikkat ettiklerini söyleyen, Selahattin Yıldız da, "Bu ayda bol miktarda Kur'an okuyoruz. Sahur ve iftarların bereketiyle bu mübarek ayı geçireceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

 

"Dünya Müslümanlarına bolca dua edelim"

Ramazan ayı nedeniyle tüm Dünya Müslümanlarına bolca dua edilmesi gerektiğini de aktaran Yıldız, "İnşallah bu mübarek ay tüm Müslümanların kardeşliği ve beraberliği için bir vesile olur. Dünya Müslümanlarının uyanması ve tevhid bayrağı altında birleşmelerine vesile olur" duasında bulundu.

 

"Ramazan ayı bir fırsattır"

Ramazan'ın tüm Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu hatırlatan Adnan Arvas, "Ramazan aslında tüm insanlık için bir fırsattır. Burada aç kalan insanlar fakirlerin halinden de anlayabilmekte ve nefsini kontrol altında tutabilmektedir." şeklinde konuştu.

 

Ramazana özel kişisel bir program yapmasının da önemli olduğunu belirten Arvas, "Günlük cüzlerimizi okuyoruz. Meal okuyoruz. İslami alanda kendimizi yetiştirmeli ve kardeşlerimizi de buna teşvik etmemiz gerekir" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir