• DOLAR 32.592
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2411.99
  • ...
Bitlis'te kanalizasyon çalışmalarına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - İçme suyu çalışmalarının ardından Bitlis'in bir diğer altyapı sorunu olan "Kent Merkezi Kanalizasyon Hattı" için çalışmalara başlandı.Kanalizasyon ana isale hattı, Arıcılık mevkii yeni hal binası karşısından Diş Hastanesinin bulunduğu alana kadar 12,5 km boyunca 800'lük borularla döşenecek.

Bitlis Belediyesi tarafından uzun süren projelendirme çalışmalarından sonra İller Bankası ile birlikte ihalesi yapılan Bitlis Kent Merkezi Kanalizasyon Hattında ana ve arterlerde toplam uzunluğu 154 km bulan borular döşenecek.

Proje kapsamında 3 ayrı yerde terfi istasyonlarının bulunduğu çalışmada ayrıca ara arterlerde de çalışma yapılacak. Ara isale hatlarında 200 ve 300'lük borularla toplamda ara arterlerde kullanılmak üzere 154 kilometrelik alan borularla döşenecek.
Yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak olan projede 3 adet de terfi merkezi bulunuyor. Ana arter güzergâhı olan Arıcılık mevkii yeni hal binası ve Bitlis Diş Hastanesi güzergâhında 12,5 km boyunca 800'lük boruların döşeme çalışmasına başlandı.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis'in bir sorununu daha tarih olduğunu belirterek şunları söyledi: "Geçtiğimiz ay içerisinde içme suyu çalışmamız başladı. Şimdide Arıcılık mevkiinde kanalizasyon çalışmalarına başlandı.

İçme Suyu ana isale hatlarının yanı sıra kanalizasyon hattı çalışmaları da devam ediyor. 15 Milyon liraya mal olacak Bitlis kent merkezi kanalizasyon hattı için ilimiz arıcılık mevkiinde çalışmalar başladı. Ana ve ara arterler olmak üzere iki ayrı çalışma sonucunda 154 km uzunluğunda borular döşenecek. Böylece bir sorun daha Bitlis'imizde tarih oluyor" dedi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir