• DOLAR 32.591
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2494.104
  • ...
Tarsus'ta yağmur ve kanalizasyon hattı çalışmaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Tarsus Belediyesi Kanalizasyon ve Drenaj İşleri Yöneticiliği tarafından yağmur suyu, kanalizasyon hattı inşaatı ile baca yükseltme ve düşürme çalışmaları devam ediyor.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şehrin imara açılan yeni yerleşim yerlerinde yağmursuyu ve kanalizasyon hattı inşaatının yanı sıra kentin muhtelif yerlerinde baca yükseltmesi, düşürülmesi ve kanal, dere drenaj temizliği yapıldığını son bir ayın içinde 870 metre yağmur suyu hattı ile 2180 metre kanalizasyon hattı döşendiğini söyledi.

Yol kotuna göre bacaları düzenlediklerini söyleyen Başkan Kocamaz, "Yol kotunun altında veya üstünde kalan yağmursuyu ve kanalizasyon bacalarının yaya-araç trafiğinin güvenliği ve bacalara herhangi bir sorun halinde müdahale edilebilmesi için yol kotuna getirilmesi, ses yapan ve yıpranan baca kapakları ve ızgaraların değiştirilmesi amacıyla 500 adet kanalizasyon ve yağmursuyu bacasının temizlenmesi, 2000 adet yağmursuyu ızgarasının temizlenmesi, 4100 adet kanalizasyon bacası ve 700 adet yağmursuyu ızgarasının yol kotuna getirilmesi ve tamiratı işi çalışmaları devam ediyor. "şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz dere ve kanal ıslahını yaptıklarını ifade ederek, "Yaz aylarında dere ve kanallardaki teressübattan dolayı koku oluşumunu ve sinek üremesini önlemek amacıyla yaklaşık 89.079 m² Derelerin ve Kanalların içinde biriken teressübatın temizlenmesi işi çalışmalarına 28 Mart 2013 tarihinde başlandı. Şehrin muhtelif yerlerindeki dere ve kanal temizliği işi tamamlanmış olup, derelerin ve kanalların temizlik çalışmaları yılsonuna kadar devam edecek" dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir