• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Bu aileye el uzatan yok mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe mahallesinde ikamet eden 4 çocuk babası Muhsin Doğan, kan kanseri olduğu için çalışamıyor. Hastalığı nedeniyle yüzde 86 rapor verilen Doğan, çalışmadığı için maddi sıkıntılar içinde 6 nüfuslu ailesiyle yaşam mücadelesi veriyor. Yardım için başvurduğu bütün kapılar yüzüne kapanan Doğan, geçimini komşularının yardımıyla sağlıyor.

 

Eşi hastalandı, bakacak kimseleri kalmadı
Muhsin Doğan'ın eşi Hasret Doğan, yaşları 2 ile 14 arasında değişen biri kız olmak üzere dört çocuğunun olduğunu bunlardan üçünün okula gittiğini ifade ederek, "Eşim hem akciğer hem de bağırsak kanseri. Eşim bir yıldır kanser teşhisi ile tedavi görüyor. Hastalanmadan önce buğday pazarında hamallık yaparak geçimimizi sağlıyordu, ama hastalık başlayınca yerinden kalkamaz oldu" şeklinde konuştu.

 

"Artık tedavilere cevap vermiyor"
Hastane yetkililerinin eşinin tedavisine herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını yalnız ağrı kesici ilaçlar vererek acısını dindirmeye çalıştıklarını belirten Doğan, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başta olmak üzere birçok kuruma yardım için başvurduk. Bu kurumların hiçbiri bize yardım etmedi. 4 çocukla böyle ortada kaldık. Yetkililerin bize en azından bir bakıcı tahsis etmesini ve eşime maaş bağlamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Bir bakım ücreti dahi çok gördüler"
Eşine bakıcı ücreti verilmesi için Şanlıurfa'ya da gittiğini ifade eden Doğan, "Hiçbir sonuç alamadım, bize yardım yapamayacaklarını söyleyerek bazı gerekçeler öne sürdüler. Eşimin lavaboya gidebildiği, tekerlekli sandalyeye mahkûm olmadığı için bakıcı ücreti veremeyeceklerini belirttiler. Halbuki eşim yüzde 86 özürlü ve sürekli hasta olduğuna dair elimizde rapor var" dedi.

 

"Evimiz yandı, kullanılacak eşyamız kalmadı"
Evlerinde kullanılacak eşyaların olmadığını belirten Doğan, "Daha önce de evimiz yandı evimizde olan eşyalarımızda yandı. Bir şeyimiz kalmadı. Yaz kış elbiselerimizi elde yıkıyorum çamaşır makinemiz yok, ev malzemelerimiz yok, evin içi çok sıcak bir vantilatör alacak paramız yok. Yangından sonra komşularımızın yardımıyla ayakta durmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"Kira ödeyecek paramız yok"
Evlerinin kira olduğunu ve bu kirayı da ödemekte zorluk çektiklerini herhangi bir gelirlerinin olmadığını dile getiren Doğan, "Evimiz kira, eşim kanser olduğundan dolayı çalışamıyor geçimimizi sağlayamıyoruz, komşular bize yardım ediyor. Muhtardan yardım evrakları aldım gerekli yerlere götürdüm ama kimse bana yardım etmedi. Yetkililerden kimse bize yardım etmiyor" dedi.

 

"Ramazan geldi yiyecek gıda bulamıyorlar"
Mübarek Ramazan ayının geldiğini ve yiyecek yemek bulma konusunda sıkıntı çektiklerini anlatan Doğan, "Yakında bayram gelecek ama bizim çoluk çocuğumuza bayramlık alacak paramız yok. Çocuklar bizden ayakkabı istiyor, elbise istiyor ama alamıyoruz, yetkililerden ve hayırseverlerden Allah rızası için yardım istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

"Hayırseverlerden yardım istiyoruz"
Evin reisi Muhsin Doğan ise, hastalanmadan önce çalıştığını ve ailesini geçindirebildiğini ancak hastalandıktan sonra evden çıkamaz olduğunu belirterek, yetkililerin ve duyarlı hayırseverlerin kendilerine yardım etmelerini istedi.

 

"Duyarlı amcalardan bayramlık istiyoruz"
Evin küçük çocukları ise devlet ve hayırseverlerden başlarını sokacak bir ev, bayramda giyecekleri elbise ve ayakkabı istediklerini söylediler. (M.Sait Adiyaman, Hüseyin Asana - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir