• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
Mısır`da 600 Askerin Görevine Son Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahire`nin Tahrir Meydanı`nda devam eden binlerce eylemcinin protestosunu dindirmek amacıyla yüzlerce üst düzey kolluk görevlisi görevinden alındı.

İçişleri Bakanı Mansur El İsavi, dün yaptığı basın toplantısında "Bakanlık, protestocuları öldürmekten dolayı ağır ceza mahkemesine sevk edilen 505 generalin, 82 tuğgeneralin ve 82 albayın hizmetine son verilmiştir" açıklamasında bulundu.

18`i general, 9`u tuğgeneral olmak üzere kovulan 27 memurun, Mübarek`i deviren 18 günlük isyanda eylemcileri öldürmek suçlamalarıyla karşı karşıya oldukları belirtiliyor.

İnsan hakkı aktivisti Ramy Raoof, suçluların, kamuoyu baskısı oluşmadan önce cezalandırılması gerektiğini belirtti.
EYLEMLER GERİ ADIM ATTIRDI

Geçtiğimiz Cuma günü ülke genelinde 2. devrim için çağrı yapılmış ve on binlerce kişi Tahrir Meydanı`nı doldururken, ülke genelinde yüz binlerce kişi sokağa çıkmıştı.

Reformların hızlandırılması, isyana katılan eylemcileri öldürenlerin yargılanması ve Mübarek döneminde görev yapan yetkililerin yargılanması için Pazartesi günü devrimin sembolü Tahrir Meydanı`nın ardından İskenderiye, Süveyş gibi birkaç şehirde binlerce kişi çadır kurarak oturma eylemi başlatmıştı.

Salı günü ise ülkenin farklı yerlerinden 25`ye yakın eylemci, halkın talepleri karşılanana kadar açlık grevine başlamıştı.
Aynı gün Mübarek`ten sonra ülkenin yönetimini devralan Silahlı Güçler Yüksek Şurası (SCAF)`ın tehditlerine ve Başbakan Essam Şerif`in uyarılarına rağmen, binlerce kişi Tahrir`de eylem yapmış, gece yapılan mitinge on binlerce kişi katılmıştı. Akşam düzenlenen mitingin ardından muhalifler meydanı terk etmemiş, Tahrir Meydanı`nda ard arda 5 gece geçirmişti. Muhaliflerin oturma eylemi halen devam ediyor.

Etha
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir