• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Boğulan gencin cesedi bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Cumartesi günü hayvanlarını Murat nehrinin karşı tarafına geçirmek isterken suda boğularak kaybolan Şeref Turcan'ın cenazesi bulundu. Günlerdir çok sıkıntı çektiklerini söyleyen Turcan'ın yakınları, yetkililerin ilgisizliğinden şikâyet etti.

 

Turcan'ın akıntıya kapılıp sürüklendiğini düşünerek Murat Nehri kenarında günlerdir kilometrelerce mesafeyi arayan halk ve şahsın akrabaları, Turcan'ın cesedini suda kaybolduğu yerde buldu.

 

Edinilen bilgilere göre, olayın 4. gününe girilirken Turcan'ın suda gözden kaybolduğu yerde çalışmalara başlandı. Sabahın erken saatlerinde nehir kenarına gelerek dürbünle suyu inceleyen amca çocukları Ramazan ve Abdurrahman Turcan, Şeref Turcan'a ait cesedin suyun yüzeyinde olduğunu tespit etti.

 

Cesedin bulunduğunun öğrenilmesi üzerine kayıp şahsın yakınları olay yerine akın etti. Savcı ve jandarmanın da bölgeye gelmesiyle Turcan'ın cenazesi, otopsisi yapılmak üzere Muş Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan otopsinin kesin sonuç vermemesi üzerine cenaze Malatya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

 

Turcan'ın yeğeni Aydın Turcan, yerel yönetim ve medyanın olaya duyarsız kaldığını söyledi.

 

Yaşanan vakıa nedeniyle günlerdir perişan olduklarını söyleyen Aydın Turcan, yerel yönetimin, medyanın ve özellikle Muş Milletvekillerinin kendilerine gereken ilgiyi göstermediklerini ifade etti.

 

Medyanın bir köpeğe karşı gösterdiği duyarlılığı bir insana göstermediğini kaydeden Turcan, "4 günden beri cenazemiz suyun altında. Ne Valimiz ne Milletvekillerimiz bir gün olsun bize uğramadılar. Batıda bir köpek kaybolduğunda koca medya günlerce o köpeğin peşinde koşuşturuyor. Bizim bir insanımız günlerdir kayıp, fakat bizimle kimse gereği gibi ilgilenmiyor." dedi.

 

Muş'un bu tür vakıalara karşı yeterli teknik donanıma sahip olmadığını da dile getiren Turcan, "Muş'ta yılda ortalama 10 kişi boğuluyor. Neden buraya bir dalgıç tayin edilmiyor? Neden bize geren ilgi ve alaka gösterilmiyor?'' diyerek yetkililere sitem etti. (M .Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir