• DOLAR 32.585
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2522.96
  • ...
Meşru İradeye Darbe`de ABD Parmağı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaber Servisi
Mısır`da darbe yapan ordu, ABD`nin Kahire Büyükelçisi Anne W. Patterson`a danışmadan adım atmadığı ileri sürüldü.
 
Darbeden 1 hafta önce Genelkurmay Başkanı Sisi`nin Cumhurbaşkanı Mursi`ye verdiği ültimatomda Patterson tarafından ifşa edildi.
 
Mısır`da yapılan 3 Haziran tarihindeki darbeden sonra ülkenin gerçek sahibinin cuntacı generaller değil ABD`nin Kahire Büyükelçisi Anne W. Patterson olduğu ileri sürülüyor.
 
Ortadoğu medyasında yer alan haberlerde siyasi bütün kararların ABD`li elçi Patterson`ın süzgecinden geçtiği kaydediliyor.
 
 Analiz ve yorumlara dayanan iddialarda darbeyi gerçekleştiren Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi`nin attığı her adımdan önce ABD`li elçinin tavrını gözettiği vurgulanıyor.
 
Nitekim 30 Haziran gösterilerinden bir hafta önce de Sisi`nin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye gelerek ültimatom verdiği ve çekilmesini istediği ortaya çıkmıştı.
 
Sisi`nin Mursi ile 23 Haziran`da görüştüğü bildirilirken, Müslüman Kardeşler`den bir yetkili ise, ordunun girişimini bir hafta evvel Batılı büyükelçilerden öğrendiklerini belirterek ABD`nin Kahire Büyükelçisi Anne Patterson`un bu elçilerin arasında olduğunu söylemişti.
 
Patterson, cuntanın Muhammed Mursi`ye yönelik müdahaleyi ilk öğrenen isimlerden biriydi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir